Annons

Kristianstad ett tufft test för IFK

Elitserielaget IFK Kristianstad besegrade allsvenska IFK Trelleborg med 38–19 (16–10) på fredagen i det som för båda lagen var säsongens första träningsmatch.
Sport • Publicerad 7 augusti 2010

– Det viktigaste var att vi fick lite matchtempo i benen, sa Trelleborgstränaren Denis Bahtijarevic efter storförlusten.

IFK Trelleborg kom till spel med en tunn trupp utan avbytare på nio meter.

Annons

Laget bjöd till och stod emot riktigt hyggligt under den första halvleken.

–‑Spelmässigt var vi nöjda, vi ligger under bara med tre, fyra mål under stora delar av första halvlek. Vi spelade 6-0 i försvaret och gör det bra. Det var bra inställning men vi slarvar för mycket framåt, gör tekniska fel och blir bortkontrade, analyserade Denis Bahtijarevic.

Den andra halvleken orkade det blåklädda IFK-laget inte alls stå emot.

–‑I andra halvlek är allt dåligt, sa Bahtijarevic.

–‑Vi möter ett bra lag och tyvärr får vissa spelare spela mer än de ska på grund av att vi är så lite folk.

IFK-tränaren fick bland annat se sina nyförvärv i aktion, Calle Ekberg och Viktor Faltin från Stavsten. Bland de som saknades fanns bland andra spelmotorn Filip Bengtsson som saknades på grund av jobb och skytten Robin Carlström som hade ont i ljumsken.

Nästa träningsmatch spelas mot Eslöv i Söderslättshallen kommande fredag.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons