Annons

Kristian Haynes nästa nummer 10

Kristian Haynes blir den fjärde spelaren på fem matcher som testas i det som Tom Prahl kallar säsongens viktigaste fråga att lösa: vem som ska ta över efter Andreas Drugge.
– Kul, jag är ju offensivt lagd från början, säger Haynes.
Sport • Publicerad 25 februari 2011
Foto: Tomas Nyberg
Foto: Tomas Nyberg

TFF fortsätter söka alternativ till länken mellan mittfällt och anfall. Thiago, Robin Jacobsson och Marcus Pode har alla spelat som hängande forward bakom Fredrik Jensen. Nu är det Kristian Haynes tur.

– Både Jacobsson och Pode har skavanker och skulle säkert ha spelat om det varit så, men nu får vi möjlighet att testa Haynes i den här rollen, säger Tom Prahl.

Annons

– Jag vet att Haynes kommer klara det här utmärkt. Han är ganska lik Pode, båda har bra speluppfattning. Haynes lägger ner mycket arbete i försvaret och är en spelare som är mycket i rörelse. Nu får han möjlighet att komma lite mer till avslut.

Först fick Thiago chansen, men han övertygade inte. Lärlingen Robin Jacobsson ersatte i nästa träningsmatch, men ses knappast som en långvarig lösning. Marcus Pode är ett huvudspår och har klarat uppgiften bra i de senaste två matcherna. Samtidigt är han skadebenägen.

– Pode känns som den naturliga ersättaren till Drugge, men det är bra att Tom vet vad han har för alternativ, säger Kristian Haynes som inte tror att han kommer ta steget upp från platsen som central mittfältare.

Efter ljumskkänningar på försäsongen gör han sin blott andra match på försäsongen. I den första, mot Nordsjälland, fick han agera högerback.

– Det är bra att Tom testar lite så han vet vilka han kan utesluta till olika positioner.

Kristian Haynes slog igenom som forward men har på senare år hamnat allt längre ner i planen.

Nu ser han positivt på att ta steget tillbaka till en offensiv roll, åtminstone tillfälligt.

– Jag har tagit mycket ansvar bakåt de senaste säsongerna och får ställa om lite. Det ska bli roligt att komma fram och avsluta. Det har varit lite si och så med skotten, hade väl knappt 20 avslut förra säsongen.

TFF-spelet har på försäsongen sett vasst ut. Kristian Haynes är nöjd.

– Jag har Malmömatchen på näthinnan och där var vi verkligen effektiva. Även om Malmö hade det mesta av spelet så går det inte att räkna bort oss. Vi skapade jättemånga chanser och hade 2–1 till 85:e minuten, säger Haynes som dock hoppas på större bollinnehav framöver.

– Vi har allsvenskans snabbaste och giftigaste djupledsforward i Jensen och det ska vi så klart utnyttja. Men jag önskar att vi kan vila lite mer med boll, få längre anfall så att vi kan fylla på mer med de centrala mittfältarna.

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons