Annons

Kristian Haynes borta i en månad

Problemen fortsätter för TFF. Laget kämpar i allsvenskans botten och får dessutom klara sig utan Kristian Haynes som blir borta i flera veckor. - Jag har bra läkkött och räknar med att vara tillbaka om en månad, säger Kristian Haynes med nedstämd röst.
Sport • Publicerad 29 juli 2004

Det var på onsdagens träning som olyckan var framme. - Jag har ingen aning om vad som hände. Jag skulle ta bollen av Dennis Melander och plötsligt knäckte det till i bröstkorgen. Jag kände att allt inte stod rätt till och sedan blev det tungt att andas. En spricka i ett revben var orsaken till andningsproblemen och det kommer hålla Haynes borta från fotbollsplanen under de närmaste veckorna. Beskedet från läkare är att Kristian Haynes får räkna med en månads vila, vilket innebär fem allsvenska matcher. - Det är skittradigt. Hela laget har varit bra på gång på träningarna, så skadan kom inte alls lägligt. TFF-tränaren är inte glad över att tvingas vara utan en offensiv kraft i jakten på poäng. - Det här innebär att konkurrensen minskar i laget, Haynes kan ju både spela på mittfältet och i anfallet. Han har varit urstark de senaste träningarna och var på väg tillbaka till den fina form han hade i våras, säger Ulf Larsson. Vad betyder det här för laget? - Jag hoppas att Patrik Redo och Patrik Svensson kan stå för kreativiteten. Båda vill utmana och ha mycket boll. Kristian Haynes är inte den ende spelaren som missar måndagens match mot Hammarby. Johan Laursen är avstängd efter att han fått sin sjätte varning mot Gif Sundsvall. Jens Sloth är fortfarande sängliggande på grund av den förkylning han ådrog sig i Norrland. Dessutom har Mattias Kronvall drabbats av en överansträngning i låret efter återhämtningen från sin lårmuskelskada.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons