Annons

Krisläge i BK Amatör

Boxningsklubben Amatör har ekonomiska problem. Klubben har legat efter med lokalhyra till kommunen och risken är stor att man inte har råd att skicka sina unga boxare till diplom-SM i Tidaholm sista helgen i februari.
Sport • Publicerad 5 februari 2008

- Vi får se hur det blir, men diplom-SM är i tyvärr i farozonen, säger Ingmar Fors, ordförande och tränare i BK Amatör.

 Boxningsklubben i Trelleborg har de senaste åren varit framgångsrika i ringen. 16-årige Mustafa El Molla har boxats i landslaget och där bakom har klubben fått fram flera framgångsrika ungdomar som tagit medaljer på mästerskap. Men medaljerna har haft en ekonomisk baksida. Kostnaderna för tävlingar och tränararvoden har varit större än intäkterna.

Annons

 - När boxarna är med i landslaget får klubbarna betala en hel del. Bara Mustafas turnering i Polen kostade oss 3000 kronor, berättar Ingemar Fors.

 Förra veckan hade klubben krismöte sedan man inte haft råd att betala lokalhyran i december på 4 000 kronor. Då skrev man också ett brev om hjälp till kommunen. BK Amatör har närmare 60 aktiva medlemmar som betalar 400 kronor per termin i medlemsavgift.

 - Den avgiften kan vi inte höja. Boxning är en arbetarsport, det ska den förbli, säger Ingmar Fors.

 Klubben räknar med att få in ett antal kronor i verksamhetsbidrag den närmaste tiden. Därutöver ska man söka stipendier. Mats Svensson (kd), ordförande i fritidsnämnden fick brevet från Amatör i helgen och har inte hunnit sätta sig in i ärendet.  - Klart vi ska försöka hjälpa dem på något sätt men hur vi ska göra vågar jag inte säga än, säger Mats Svensson.  Om några månader invigs idrottens hus i samma byggnad där Amatör håller till. Mats Svensson menar att det då kan bli tal om en sänkning av lokalhyran för de klubbar som redan vistas där i dag.

 - Fler klubbar kommer till och fler kan dela på kostnaderna, säger han.

   Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons