Annons

Krav: Tydlig Trelleborgsprofil på laget

Tränarna är klara. Arbetet med att få in spelare till höstens allsvenska är också i full gång för Trelleborg HBK.
Sport • Publicerad 4 maj 2011
Foto: BOSSE NILSSON

– Vi vill ha en tydlig Trelleborgsprofil, säger Johan Rickardt.

I gårdagens tidning berättade målvakten Michael Andersson att han kan tänka sig att stanna i Trelleborg. Den Stavstensfostrade talangen ses som en viktig pusselbit i nybygget.

Annons

– Jag ska träffa honom snart igen, men han är väldigt intresserad, säger Johan Rickardt förväntansfullt.

Johan Rickardt, som är en av en handfull ansvariga i herrgruppen, säger att klubben diskuterat med en rad spelare med förflutet i Trelleborg. Nuvarande spelare i Stavsten, IFK:s klunga av löften födda 1990 och tidigare spelare från klubbarna.

– Vi vill ha en tydlig Trelleborgsprofil. Vi vill att trelleborgarna ska ta laget till sitt hjärta. Grunden består av Trelleborgsspelare, sedan får vi spetsa till det med spelare utifrån.

Först nu när HBK gjort klart med Pelle Käll som tränare kommer klubben skriva kontrakt med spelare.

– Vi har en lista med spelare och de allra flesta är intresserade men ingen har skrivit på. Pelle Käll får bestämma. Det handlar om vilken typ av handboll han vill spela och han kanske vill ha in någon spelare utifrån, säger Johan Rickardt.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons