Annons

Krajnc laddar för comeback i svensk gala

Armand Krajnc är på väg att göra comeback. Enligt planerna skulle han gå en match i en proffsgala i Göteborg den 27 januari. "Armad är redo, men jag vill först se om det blir någon gala", säger Krister Ekberg, Armands före detta tränare i Höllvikens Boxningsklubb.
Sport • Publicerad 11 november 2006

Ekberg tränade Krajnc i Höllvikens boxningsklubb i nio år, från amatörvärlden enda fram till VM-titeln.

– Det vore grymt kul att få boxas på hemmaplan, det är något jag längtat efter i tio år, alltså sen proffsdebuten 1996, säger Krajnc till TT.

Annons

Krajnc har haft ett långt uppehåll och gick sin senaste match i mars 2004.

– Jag har varit borta från tävlingsringen i över två och ett halvt år. Det kan tyckas vara en lång tid, men vilan har gjort mig gott. Framför allt känner jag mig motiverad, säger han. Krister Ekberg talade med sin före detta adept i går och är inte det minsta orolig över Armands form.

– Han är bra grundtränad. Fysiken finns även om han behöver toppa med 60– 70 ronder av hård sparring. Åldersmässigt är det heller inga problem. 33 år är snarast en medelålder, inte en överålder i boxning, säger Ekberg.

Höllvikens boxningstränare är skeptisk om än något hoppfull när Göteborgsgalan kommer på tal.

– Jag vill först se att galan blir av på papper, och vilka regler den ska ha. Innan dess är det ingen idé att spekulera. Det här kanske bara blir någon lightvariant av proffsboxning som övriga världen skrattar åt. Proffsboxningen har varit förbjuden i Sverige sedan 1970 men från årsskiftet finns möjlighet att boxas med bar överkropp i Sverige.

Det är länsstyrelsen i Örebro som beslutar om det blir någon gala i Göteborg där det också är tänkt att Åsa Sandell ska boxas.

– Det talas om att det kommer ställas höga säkerhetskrav vid matcher som arrangeras i Sverige. Som huvudskydd, men det är inget som stör mig, säger Krajnc. (TT/TA)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons