Annons

Krajnc har klart med nytt stall

Armand Krajnc är på gång igen och nu har han gjort klart med sitt nästa stall - som förblir ett tyskt men som från och med nu är Sauerland i Berlin.
Sport • Publicerad 9 november 2003

Armand har noga sovrat bland anbuden och så här förklarar tränaren, Christer Ekberg, i Höllviken: - Armand hade bud från fyra olika stall. Förutom Sauerland var det Mogens Palle i Danmark, TV1000 - med norrmannen Steffen Tangstad i spetsen och så ett med amerikanska intressen och det är bara att konstatera, i boxningskretsar ute i världen har Armand gjort sig ett namn! I och med att kontraktet med Sauerland är klart är också nästa match för Armand redan inbokad för en gala i Nürnberg Luciadagen. - Det är helt klart med match men vi har ännu inte fått bekräftelse på vilken motståndaren blir. Klart är att jag fortsätter att matcha Armand och att han tränar här i Höllviken fram till matchen, fortsätter Christer. Han meddelar vidare att Höllvikens BK ställer upp med Ken Kvist och Oscar Emard som ytterligare ledare kring Armand inför fortsättningen och han förtydligar så här: - Ken och jag kommer att sekondera Armand, medan Oscar är utbildad sjuksköterska. Att Sauerland är extra intressant för Armand Krajnc - förutom att man givit honom ett bra ekonomiskt bud - beror på att man i stallet också har världsmästaren i klassen, Sven Ottke. Det är en titelmatch mot honom som är det långsiktiga målet - för alla parter. - Ja, helt klart men Armand har dessförinnan två livsviktiga matcher. Han måste först vinna i Nürnberg men också i en uppföljningsmatch under inledningen av det nya året. Det krävs för att han skall få en så pass hög ranking så att han överhuvudtaget kan bli aktuell för en titelmatch. Christer förklarar också att matchen i början av nästa år i så fall mycket väl kan förläggas till Rostock - vilket säkerligen också skulle dra till sig en hel del svenska åskådare. - I och med kontraktet med Sauerland får Armand arbetsro och vi kommer att köra dubbla pass fram tills det är dags den 13 december, avrundar Christer Ekberg.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons