Annons

Kottila visar målform

Trelleborgs FF:s Mika Kottila visar god form inför premiären i Superettan senare i vår. Med sitt 1-0-mål låg han bakom finska landslagets seger mot Bahrain.
Sport • Publicerad 9 januari 2002

Finlands landslag slipar just nu formen genom att delta i en fyrnationsturnering i Bahrain. Motståndare är Makedonien, Albanien och hemmanationen Bahrain.

Annons

Den finska truppen innehåller bland annat TFF:s Mika Kottila men inte spelare från de större europeiska ligorna. Liverpools Sami Hyypiää och Jari Litmanen deltar inte i likhet med TFF-flyktade Heartsspelaren Tommi Grönlund.

Finland inledde turneringen genom att enkelt besegra Bahrain med 2-0. Bakom segern låg Mika Kottila som undvek en offsidefälla och enkelt slog in 1-0-målet i slutet av första halvleken.

Finlands andra mål gjordes av Jarko Wiss i den andra halvleken.

Mika Kottila spelade från start även i matchen mot Albanien som slutade 1-1 efter mål av Jari Ilola för Finland och Indrit Fortuzi för Albanien.

Mika Kottila byttes ut i den 74:e minuten mot Toni Kallio.

På torsdag möter spelar Finland mot Makedonien.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons