Körkort, plugg ochjobb Klaras vardag

Klara Svensson har opererat sin sargade armbåge. Eventuell boxningscomeback blir vid SM i Sunds-vall i april. För närvarande är det i stället körkortslektioner, plugg och jobb som gäller.
Sport • Publicerad 16 mars 2007
Nyopererad. 19-åriga Höllvikentjejen Klara Svensson har nyligen tagit stygnen efter sin armbågsoperation i slutet av februari. Det är tveksamt om hon hinner komma i matchform till SM den 19 april. Arkivbild: Tomas Nyberg
Nyopererad. 19-åriga Höllvikentjejen Klara Svensson har nyligen tagit stygnen efter sin armbågsoperation i slutet av februari. Det är tveksamt om hon hinner komma i matchform till SM den 19 april. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

– Klart jag vill vara med på SM, men samtidigt vill man ju vara i bra form, resonerar 19-åriga Klara Svensson från Höllvikens BK som vunnit SM-guld både 2006 och 2005.

För drygt två veckor sedan opererade hon sin ömma armbåge som hon haft problem med sedan oktober 2005.

Viktiga matcher och långa operationsköer har skjutit upp ingreppet. Men till slut blev smärtorna för stora.

– De sågade av en del av benet och tog bort bindvävnad. Det viktigaste är att smärtan är borta men för att få tillbaka rörligheten är det nog sjukgymnastik som gäller. Jag har ju gått med det så länge, säger Klara Svensson. Läkarens diagnos säger att Klara kan boxas efter sex veckor.

Med den tidtabellen kan det bli knappt att hinna bli matchklar till den 19 april då SM avgörs i Sundsvall.

– Det viktigaste är att jag blir bra, i så fall får jag skippa SM. Det är ju EM i Danmark i oktober som är det stora det här året.

För snart fyra månader sedan var det stora rubriker kring Höllvikens boxningsdrottning. VM-silvret i New Delhi var stort.

Och en framtida proffs-karriär finns i tankarna.

– Det gör det, men inte än. Först ska jag känna att jag har gjort allt som amatör. Jag hade min absoluta topp på VM, ändå fanns där mer att ge, jag har inte nått mitt max. När boxhandskarna ligger på hyllan håller Klara Svensson i gång med löpning och annan konditionsträning.

– Det är lite skönt med ett break. Det var mycket boxning och mycket resande förra året. Med en lugn period får man igång abstinensen. Nu börjar man sakna boxningen.

Mindre boxningsträning ger mer tid åt annat. Klara pluggar kreativt skrivande i Malmö och håller som bäst på att ta körkort.

– Jag har gått en intensivkurs och ska köra halkan på fredag, berättar hon.

Dessutom jobbar den hårdslående Höllvikentjejen extra i en sminkbutik.

– Intressant, jag jobbar hellre där än i sportaffären intill. Det är roligare med parfym och läppglans.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.