Annons

Koreansk precision imponerade

Uppspärrade ögon och skräckblandad förtjusning. Uttrycken var många när världens bästa demonstrationslag i taekwondo kom till Trelleborg.
Sport • Publicerad 4 oktober 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Kommunalrådet Ulf Bingsgård gav ord till det många i publiken nog tänkte. "Det var helt fantastiskt men jag hade inte velat prova på själv".

Brädor krossades, äpplen splittrades och väsktjuvar fick ordentligt med stryk. Det koreanska uppvisningslaget Taekwondo WTF Demo-team bjöd på diverse kampsportsinslag när de uppträdde i Söderslättshallen på söndagen. Drygt 100 personer kom till den första av två uppvisningar och responsen var samstämmig.

Annons

– Det var jättebra, tyckte Rebecka Cato.

– Jättebra, ren uppvisning. De var duktiga och disciplinerade, alltihop var enastående, tyckte bröderna Allan och Bertil Modig, 75 och 72 år.

De båda var på plats för att som de själv uttryckte det "se vad som händer och sker lokalt". Även kompisarna Evelina Svahn, 13 år och Anna Klein, 11 år var nyfiket på plats.

– Det var roligt och häftigt att se när de hoppade högt, vi trodde de skulle trilla ibland, sa Evelina och Anna.

15-åriga Tara Salim från Trelleborgs Taekwondoklubb fick tillsammans med klubbkompisarna Ihab Dibes och Saman Salim vara med i uppvisningens inledning. De krossade då vars två brädor med fötterna.

– Det var nervöst i början, men det gäller att passa på. Det var en one time experience, så man får ta vara på chansen, sa Tara Salim.

Helt smärtfri var upplevelsen dock inte.

– Vi har sparkat på brädor tidigare men det här var riktiga brädor, säger Tara samtidigt som hon visar upp sin röda fot med tendenser till små blåmärken.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons