Annons

Köpingeskolan vann skol-DM i fotboll

Det blev en dramatisk match när skol-DM i fotboll avgjordes. Först efter förlängning kunde Köpingeskolan besegra Staffanstorp med med siffrorna 5-3.
Sport • Publicerad 5 juni 2003
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Köpingeskolans nummer fem, Victor Larsson i vit tröja, möter Staffanstorps Christoffer Lundin och röjer undan bollen. BILD: TOMAS NYBERG Köpingeskolan tog snabbt ledningen. Redan fem minuter in i matchen gjorde Custrin Lafiti, nummer 11, det första målet. En chanslös Johan Åberg-Nilsson i Staffanstorpsmålet kunde bara titta på när bollen gör en båge över honom in i högra krysset. 2-0 följde strax därpå, men sedan vände matchen och Staffanstorp kvitterade. Fem minuter innan ordinarie matchslut fick bortalaget in 3-2. Men Köpingeskolan gav inte upp, utan satsade framåt och lyckades få in kvitteringen i rätt tid. Under förlängningen visade sig hemmalaget vara det starkaste och vann övertygande med 5-3. - Jag har fullt förtroende för mitt lag, får vi bara vårt samspel att fungera så finns talangen här som krävs för att att det ska gå vägen, sa tränaren George Doggart före matchen. Hans spelare är inga duvungar utan spelar i TFF:s pojklag och andra klubbar. Årets skollag har vunnit stort tidigare i mästerskapet. 7-1 mot Vannhög och 7-3 mot Skurup är respektingivande siffror. - Köpingeskolan har en bra tradition, de har vunnit mästerskapet flera gånger. Det har gått många bra fotbollsspelare på den här skolan, konstaterar George Doggart.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons