Annons

Konrad Rasmussen klar för Stavstens Vänner

Mångfaldigt elitseriemeriterade Konrad Rasmussen väljer att fortsätta sin handbollskarriär i Stavstens Vänner i division tre.
Sport • Publicerad 13 juli 2013

– Eje har hört av sig många gånger, till slut kom vi fram till något som passade, berättar den 28-årige mittnian som närmast spelat två säsonger i allsvenskan med Lindesberg.

Eje är förstås Eje Wilör, grundaren av Stavstens Vänner, klubben som förra säsongen vann division fyra och som nu är skyhöga favoriter i division tre.

Annons

Konrad Rasmussen är ett nyförvärv med stjärnglans, i synnerhet när det handlar om division tre. På meritlistan finns ett tiotal säsonger med Ystads IF och IFK Ystad i elitserien.

Under slutet av den gångna säsongen var han en av de mest framträdande spelarna i Lindesberg.

– Helt fantastiskt. Kul att Stavstensmagin fortfarande finns kvar, att folk vill spela för oss, säger Wilör om nyförvärvet.

I överenskommelsen ingår att Wilör ska hjälpa Konrad Rasmussen med dennes tränarutbildning. Tanken är också att Konradsson ska hjälpa till med tränarbiten i Stavstens Vänner, vid sidan av tränarparet Johan Börjesson och Magnus Värendh.

Flera klubbar var ute efter Konrad Rasmussen, men själv hade han inga planer på att spela alls den här säsongen.

– För tillfället har jag inte det drivet, förklarar Konrad Rasmussen som flyttat tillbaka till Ystad efter två år i Örebro.

– Nu kan jag träna två dagar i veckan, det är vad det finns tid till, fortsätter Konrad Rasmussen som förklarar vidare att han ska studera och att han har ett jobb på gång inom kriminalvården.

Har du lagt ner din handbollsatsning i högre sammanhang?

– Man ska väl aldrig säga aldrig, men för tillfället har jag inte motivation att lägga mer tid på det. Visst, man kan bli sugen igen.

För Stavstens Vänner är värvningen förstås en fjäder i hatten, och med Konradsson i laget ligger vägen till division två vidöppen.

Maria Sällberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons