Annons

Konkurshotet kan vara över

Konkurshotet över Palmstaden tycks vara avvärjt, enligt klubben. – Med den info vi har i dag kommer klubben inte att gå i konkurs, vi ha dock en del jobb kvar att göra innan vi är nöjda. Bland annat har vi en del aktiviteter planerade i vår, meddelar Tomas Olsson, som är medlem i Palmstadens marknads- och sponsorgrupp.
Sport • Publicerad 11 april 2013
Foto: Tomas Nyberg

Bakgrunden är den akuta ekonomsiska krisen som klubben dragits med sedan i fjol höstas, då det uppdagades att PIK hade 800 000 kronor i skulder, och dåvarande ordföranden Lesley Sommer avgick. Herrlaget i division ett södra lades ner, liksom damlaget på seniornivå.

Ännu i slutet av februari låg den totala skuldbördan i runda tal kvar på mellan 700 000 och 800 000 kronor. Det såg nattsvart ut för föreningen, konkursen var nära.

Annons

Nu låter emellertid föreningen meddela att arbetet med skuldsaneringen i princip är avslutad. I ett pressmeddelande skriver man: ”Till vår stora glädje kan vi meddela att vi idag har en situation där klubbens fortlevnad ligger helt i våra egna händer.

Skulden som presenterades i höstas tycktes övermäktig men vi kände att vi skulle ge det ett försök att rädda kvar innebandyn i Trelleborg. Idag efter c:a 5 månaders hårt arbete är det nu 118 000 kronor kvar som vi behöver till den siste april för att kunna fullfölja våra åtaganden och säkra att Palmstadens ungdomar får spela innebandy även nästa år.”

Ändå visar det sig att klubbens skulder hos Kronofogden har vuxit. Sedan TA-sporten senast rapporterade om Palmstadens ekonomi i mitten av februari har klubbens skulder hos Kronofogden ökat. Då var den 69 515 kronor, nu ligger fyra skulder för indrivning hos Kronofogdemyndigheten, på sammanlagt 97 509 kronor.

Tomas Olsson är en av dem som jobbar med skuldsaneringen i Palmstaden.

Hur har rekonstruktionen gått till?

– Vår lösning är en kombination av ackordsuppgörelser, skuldavskrivningar, kostnadsbesparingar, sponsorer och engagerade medlemmar.

I mitten av februari hade ni ännu skulder på cirka 800 000 kronor. Hur har ni fått tag på en sponsor så snabbt?

– Det är inte en sponsor som löst detta utan en kombination av ackordsuppgörelser och sponsorer. Vi är mycket tacksamma till de som ställt upp för oss i denna situation.

Är skulden till Kronofogden reglerad?

– Vi har tillsammans kommit överens om en plan som fungerar för klubben.

Annons

Är ni överens med alla fordringsägare?

– Ja.

Har ni valt ny ordförande och kassör?

– Nej, detta sker på ordinarie årsmöte i juni.

I pressmeddelandet skriver ni om att ungdomarna ska spela vidare. Ska ni inte ha seniorlag på herr- respektive damsidan?

– Vi kommer nästa säsong att ha ett seniorlag på herrsidan i division 3.

Har ni klart med några fler sponsorer?

– Ja.

För att beta av det sista av skuldberget så har nu Palmstadens planerat en rad aktiviteter. Bland annat ska en basar ordnas i Söderslättshallen den 27 april. Samma dag ska Palmstaden vara funktionärer under Sydkustloppet och den 6 juni ska Palmstaden driva kiosken under ett triathlonlopp.

Martin Falkenby
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons