Annons

Kommunens hot snart verklighet

Senast idag måste kommunen få in 90 000 kronor från IFK Trelleborg. Om inte gör fritidsförvaltningen verklighet av hotet att stänga ute A-laget från Söderslättshallen.
Sport • Publicerad 1 september 2010

Pelister, Stavsten och Tif Vikings har samtliga betalat in sina skulder till kommunen. På fritidsförvaltningen väntar man nu på att IFK Trelleborg ska reglera sin skuld.

– Pengarna ska vara inne på ekonomikontoret i Rådhuset under onsdagen, säger fritidschefen Kent Sjövall.

Annons

Vad händer annars?

– Då stängs dörren och då kan inte laget träna.

Det är inget tomt hot?

– Nej, det här är en principsak. Skulle jag släppa efter för IFK undrar ju de andra föreningarna vad jag håller på med. De har ju vänt på sina stenar för att klara av att betala sina skulder. Nej, det hade rimmat illa.

Kent Sjövall berättar att den dagen pengarna är kommunen tillhanda så är IFK:s A-lag välkommet att träna i Söderslättshallen igen.

– De halltider man har kommer stå kvar så länge det här inte drar ut jättelänge på tiden.

IFK:s skuld till kommunen var 90 000 kronor, men klubben hittade fel i fritidsförvaltningens räkning för halltider. Enligt den tariff som hittills gällt är det avgiftsfritt att träna om spelare är under 20 år och därmed minskades skulden med närmare 40 000 kronor, pengar som klubben får tillbaka när väl skulden reglerats.

– Vi ska nu se över om andra föreningar har betalat för hög avgift. Vi har också ändrat reglerna vilket betyder att det inte spelar någon roll om en spelare är 25 år eller 15 år, så länge som man tillhör A-laget.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons