Kommunen lovar sköta konstgräset bättre

Kommunens fotbollsspelare ska slippa bryta benen på konstgräset i Anderslöv. Efter Allehandas artiklar har anläggningschefen Mats Rengbo och övriga berörda pratat igenom problemen med isbildning i sandskiktet under konstgräset.
Sport • Publicerad 13 februari 2003

Härförleden fick TFF flytta eftermiddagsträningen från konstgräs till grus. Det ska inte bli nödvändigt framöver. - För att vara på den säkra sidan får vi helt enkelt salta ett par dagar innan planen ska användas, även om den ser bra ut, säger Mats Rengbo. Mycket mera kan vi inte göra. På andra orter där konstgräsmattor anlagts har man garderat sig för minusgrader och isbildning genom att lägga elslingor under planerna. Det var aldrig ett alternativ i Anderslöv. - Dels innebär själva anläggandet en ökad kostnad, men framför allt är det dyrt att värma upp en fotbollsplan. - Tar vi Malmö Stadion som exempel vet jag att de drar sig in i det längsta för att släppa på värme till konstgräset där, eftersom det kostar flera tusen kronor om dagen när värmen är på. En annan anledning till avsaknaden av elslingor under Anderslövsplanen är klimatet. - Egentligen har vi ju landets bästa fotbollsklimat här nere, och ett normalt år kan vi kanske räkna med att vi inte behöver ställa in träningar på konstgräset vid fyra, fem tillfällen. Då kan man faktiskt hitta alternativ. Mats Rengbo menar att konstgräset ska ses som ett komplement till de existerande grusplanerna. Inte en ersättning för dem. Men konstgräsplanen är väl anlagd för att användas? - Jo, målet är förstås att den ska användas så mycket som möjligt, och vi jobbar på att bli bättre hela tiden. Vi ska bli bra, det lovar jag.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.