Annons

Kommunen kritisk till förbundets dom

Det största årligen återkommande evenemanget i Trelleborg kommer att avgöras i Malmö. Kommunalrådet Ulf Bingsgård är kritisk till fotbollsförbundets dom över Vångavallen.
–Det är ett väldigt tråkigt beslut. Det känns inte som om man vågat ta ett sådant beslut om planen legat i Stockholm eller Göteborg, säger han.
Sport • Publicerad 1 april 2011
Foto: 
Foto: Albin Brnmark

Fotbollsförbundets beslut att inte tillåta spel på Vångavallen innebär att TFF:s allsvenska premiär mot Malmö FF kommer att spelas på Swedbank stadion.

-Det känns märkligt, vi ligger längst söderut, den logiken går inte ihop. Jag tror nog man hade kunnat spela där i alla. Det känns som att man vill statuera exempel mot vissa kommuner, säger Ulf Bingsgård.

Annons

Har du varit på Vångavallen och tittat?

-Nej, men det är många andra som varit där.

Kunde kommunen agerat annorlunda för att förhindra detta?

-Svårt att veta. De har kämpat på ordentligt för att få den spelbar. Man har gjort så gott man har kunnat.

Kommer ni att lägga större resurser på Vångavallen framöver eller får man acceptera att vissa matcher flyttas?

-Förbundet ställer högre krav och det här gör att vi måste hålla ett ännu högre tempo i att få fram en ny arena som är tipp-topp. Vångavallen är inte det, men fram vi till dess att vi har ny arena får vi försöka hålla liv i liket.

Är det här pinsamt för Trelleborg?

-Jag tycker att det är tråkigt. För några år sedan köpte vi in en ny plantäckning, ett varmluftstält. Nu har det visat sig att det inte var tillräckligt.

Hur ser du på att ni tappar ert största årliga återkommande arrangemang i stan?

-Det kan bara beklagas. Beslutet har fattats av någon annan och det enda vi kan göra är att acceptera det, säger Ulf Bingsgård.

Annons

Efter helgens match kommer TFF att uppvakta kommunen för att diskutera frågan om ekonomisk kompensation för att man inte kan spela på Vångavallen.

-Vi är försatta i en situation vi inte kan påverka. Vi kommer att ta upp en dialog med kommunen, men det finns det inte tid för nu, det är så mycket med allt annat, säger Barbro Bengtsson, marknadsansvarig i TFF.

Men det avtal som finns mellan parterna reglerar ingen sådan kompensation. Inte enligt kommundirektör Christer Fredriksson.

-Det avtal vi har reglerar inte det, men vi vill ha ett möte med TFF och sitta ner och prata.

Så du utesluter inte att TFF kompenseras?

-Jag lämnar den frågan helt öppen. Vi vill ha ett möte och sitta ner och prata, säger Christer Fredriksson.

X Ska du se matchen i Malmö.

-Absolut, det hoppas jag att alla trelleborgare ska göra.

Kommunalrådet Ulf Bingsgård säger också att han kommer att se matchen på Swedbank stadion.

Louise Löfgren
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons