Annons

Kommunen förhandlar med fotbollförbundet

Mycket talar för en landskamp på Vånga-vallen i vår. Efter onsdagens möte mellan fritidsförvaltningen och Skåneboll var tongångarna positiva.
Sport • Publicerad 23 februari 2005

– Vi ska nog komma överens, säger fritidschefen Göran Ling.

Sverige möter Holland den 3 maj på Vångavallen. Det tror åtminstone de inblandade parterna.

Annons

– Vår förhoppning är att det här ska lösa sig, säger Göran Ling.

– Egentligen är det småsaker som återstår att lösa, säger Jan Lundgren på Skåneboll.

Efter onsdagens förhandling där Svenska fotbollförbundet avtalsförslag synades har Trelleborgs kommun nu ett par frågor som ställts till förbundet. Frågorna gäller bland annat det förlustgarantibelopp som förbundet kan ge.

– Just nu ligger det på 75 000 kronor. Men holländska landslagets och domarteamets logi kostar och redan där är vi uppe på 75 000 till 100 000 kronor, säger Göran Ling. En annan fråga gäller antalet biljetter som förbundet vill ha. Just nu är det antalet 745, kommunen anser att det är för många biljetter.

Dessa biljetter är bland annat reserverade till förbundets olika samarbetspartners och överblivna biljetter går tillbaka till arrangören med endast 14 dagars varsel.

Kommunen anser det vara för kort tid och risken är att dessa förblir osålda med lägre intäkter som följd.

Kommunen kommer själv inte stå som arrangör utan ska bilda en kommitté med bland andra Skåneboll. Kommittén ska hjälpa den förening som blir huvudarrangör.

– Vi har ett ansvar gentemot föreningslivet där vi från kommunens sida ska försöka hjälpa till. Överblivna intäkter ska komma föreningslivet tillgodo, säger Göran Ling.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TREL LE BORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons