Annons

Knattar som tänder hopp i Klagstorp

Det är mer än tio år sedan Klagstorps IF bedrev organiserad ungdomsverksamhet och därför är det extra glädjande att klubben på nytt fått igång en knatteverksamhet. Fredrik Johansson och Magnus Persson leder gruppen i skolans gymnastiksal en gång i veckan.
Sport • Publicerad 24 november 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 

– Det hela började i mars, när hela byn hade en kick off. Alla aktiva föreningar fick visa upp sig och där musikunderhållning ingick och där även PRO fanns med. Vi i Klagstorps IF bjöd på fotboll och innebandy och redan i maj hade vi fått i hop en grupp som började träna en gång i veckan på idrottsplatsen.

Den här tisdagen leder Fredrik Johansson truppen unga fotbollsspelare och det handlar om barn i åldern 6–8 år.

Annons

Den här kvällen finns sju knattar med eller knattar och knattar – Greta Thordardottir finns med som enda engagerad flicka.

– Som mest har vi varit 14, förtydligar Fredrik Johansson.

En av dem som verkar ha allra roligast den här kvällen är Emil Silvhed, åtta år och han säger så här i en kort paus:

– Jag tycker det är roligt att man får spela mycket men det är roligast utomhus.

Det internationella inslaget står Bertram Lundbye Bothe och syskonen Greta Thordardottir och Halldor Thordarson för, Greta och Halldor kommer från Island.

Familjen Lundbye Bothe kom från Köpenhamn till Klagstorp för fyra år sedan och mamma Winnie säger så här efter träningen:

– Vi trivs fantastiskt bra här och det är mycket uppskattat med fotbollen och vi föräldrar är så nöjda med att fotbollsklubben tar hand om barnen. Det allra roligaste är att det är så opretentiöst.

Knattarna verkar ha jätteroligt med sin fotboll men samma knattar har att se långt in i framtiden efter spel i TA-cupen.

För Fredrik Johanssons del och därmed seniorerna i Klagstorp gäller gruppspel redan på söndag och då inleder man spelet mot BK Näset.

I samma grupp återfinns BK Skansen, Höllvikens Gif och Skegrie BK.

– Det är alltid roligt att spela i TA-cupen och den senaste månaden har vi tränat en gång i veckan i Söderslättshallen, berättar Fredrik Johansson.

Louise Löfgren
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons