Annons

Knapp TFF-förlust mot FC Köpenhamn

Trots stundtals utmärkt spel av TFF slutade årets första danska äventyr i moll. FC Köpenhamn vann med 2-1 på Farums konstgräs.
Sport • Publicerad 5 mars 2003

En tveksam inledande kvart, sedan var TFF inne i matchen.FCK dominerade visserligen första halvleken, hade mest boll och längst anfall, men TFF spelade upp sig. En kvart in i andra kom också det förlösande 1-0-målet för TFF. På matchens andra utmärkta hörna av Eric Fischbein hamnade bollen framför Haynes fötter i höjd med straffpunkten. Haynes hade bara att klippa till. Målet innebar att TFF höjde sig ytterligare ett snäpp. Respekten försvann och laget hade under andra halvleken väl så mycket att säga till om som spelskickliga FCK. Men inget varar för evigt. FCK vände och vann matchen med två mål inom loppet av fem minuter i slutet av den andra halvleken. Efter 80 minuters spel fick FCK en mycket tveksam straff sedan norske mittfältaren Erik Mykland fått en liten tryckare av Eric Fischbein strax innanför straffområdeslinjen. Mykland föll mycket lätt, och TFF-protesterna blev högljudda. Fram stegade Thomas Röll, och 1-1 var ett faktum. - Inte straff. Fischbein rörde honom knappt, löd tränare Grimberg/Larssons samstämmiga bedömning efter matchen. - Jag såg att Mykland skulle slänga sig redan innan det blev kroppskontakt mellan honom och Eric, säger TFF:s bäste för dagen, Patrik Svensson.Så går det när matchen döms av en dansk domare. Knappt fem minuter senare blev Patrik Svensson planens olyckligaste spelare.Fredrik Persson plockade ner en boll och rullade ut den till Svensson, som vände om - bara för att mötas av FCK:s Carsten Fredgaard. Svensson försökte med en tvåfotsdribbling, men dansken snodde bollen och kunde enkelt placera in 2-1 vid sidan av "Fritz". - Jag såg honom inte och trodde att jag hade mera tid, säger Patrik Svensson. När jag såg att han var alldeles inpå mig blev jag stressad, och dessutom studsade bollen till.Det kommer inte att hända i serien. Misstaget var Patrik Svenssons enda i matchen. I övrigt var han magnifik. Löpte längs kanten, skar in i banan, skjöt, bröt passningar. På lördag väntar nästa danskmöte i Farum - mot Frem.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons