Knallskott bröt Pelisters svit

Om det var lite si och så med det rättvisa i 2–1 på Vångavallen i mitten av maj, så var 1–2 i går på Ymorvallen fullt rättvis.
Sport • Publicerad 31 augusti 2009
Foto: 
Carl Tomaszewski jublar åt IFK:s ledningsmål till 0–1 på Ymorvallen. Målskytt var Mounir Fakhro som slog in bollen ur snäv vänstervinkel. Till sist vann IFK med 2–1 och bröt därmed Pelisters svit på åtta förlustfria matcher.
Carl Tomaszewski jublar åt IFK:s ledningsmål till 0–1 på Ymorvallen. Målskytt var Mounir Fakhro som slog in bollen ur snäv vänstervinkel. Till sist vann IFK med 2–1 och bröt därmed Pelisters svit på åtta förlustfria matcher.Foto: 

TRELLEBORG. Det var svåra förhållanden som gällde i går. Den hårda vinden och den svårspelade och på sina håll stenhårda planen ställde till det för spelarna. Men redan från början var det IFK som klarade svårigheterna bäst.

Pelisters Toni Forsberg var visserligen framme i två halvchanser under inledningskvarten men det var först när IFK-kaptenen, Martin Nordblad, avlossade ett kanonskott efter 18 minuter som man riktigt kunde snacka om en klar målchans.

Alexander Cvetkovski i Pelistermålet bjöd dock på en reflexräddning i ena krysset och det enda ytterligare i målchansväg fram till pausen var ett nytt kanonskott. Denna gång från halva planen av Mohammad Fakhro men aningen över IFK-målet.

I andra halvlek tog IFK över mer och mer i den halva motvinden och plötsligt började man skönja målchanser på nästan löpande band. Alexander Cvetkovski fortsatte dock att storspela och det stod mållöst med endast 20 minuter kvar. Då kontrade IFK och Mounir Fakhro rundade nämnde ”Alex” i målet och rullade retfullt enkelt in 0–1.

Plötsligt hade IFK flyt och fyra minuter fram kom också 0–2 och denna gång var det Emir Rozajac som knallsköt in bollen från straffpunkten – helt utan chans för Cvetkovski. Förspelet var en IFK-hörna.

Man trodde nog ganska allmänt bland de 467 åskådarna på plats att IFK därmed också punkterat matchen men det blev en spännande avslutning. Toni Forsberg rullade nämligen först in 1–2 i den 82:a matchminuten och minuten efter kvitterade Igor Tasevski som bytt av Darko Milevski tidigare.

2–2 trodde nog de flesta av oss men så var inte fallet utan den assisterande domaren hade vinkat av målet för offside – om än något sent kan tyckas. Igor som trodde han räddat en poäng mot sin gamla klubb blev fruktansvärt besviken men samtidigt skipades nog rättvisa via 1–2.

– Ja, det var nog ganska rättvist och jag tycker vi har bra kontroll fram till deras reducering men sedan blev det stressigt och jag tycker att vi onödigt bjuder in dem i matchen igen. Samtidigt med det rättvisa – vi behöver nog tre poäng bättre än Pelister!

Så analyserade IFK-tränaren Jimmi Olsson efteråt och Anders Palmér i Pelister var inne på samma linje:

– IFK var det bättre laget och inget att säga om segern.

Emir Rozajac och Michael ”Åhus” Nilsson höjde sig över mängden IFK-are i går och i Pelister är Alexander Cvetkovski och Andreas Jönsson värda ett extra plus i protokollet.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.