Annons

Knallskott bröt allsvensk match

Matchen mellan Malmö och Djurgården avbruten efter elva minuter. Åskådare kastade in knallskott.
Sport • Publicerad 30 juli 2011
Foto: 

När det kastades fyra knallskott från kortsidan på Swedbank stadion bröt domaren Martin Hansson matchen mellan Malmö och Djurgården. Det hade då spelats i elva minuter och när spelarna gått av planen fortsatte smällarna. Det är mycket upprört mellan fansen på läktarna. Matchen kommer inte att återupptas.

Malmö ledde med 1–0.

Annons

Lars-Åke Lagrell, ordförande i Svenska fotbollförbundet, är i Brasilien för VM-lottningen, men fick nästan omgående reda på att Malmö FF:s allsvenska möte med Djurgården avbrutits på grund av oroligheter på läktaren.

– Det här är fullständigt oacceptabelt och det är klart att något sådant här får konsekvenser, säger Lagrell.

Lördagens avbrutna match är den tredje för säsongen som drabbats av stök på läktaren, det gör nu att ordförande Lagrell är orolig över hur det kommer att påverka sporten.

– Personer som går på såna här matcher kommer i framtiden tänka en extra gång innan de går, det blir en sorts rädsla att se sådana här matcher på plats – och det är bedrövligt att det ska vara så, säger han.

Inga ytterligare bråk har rapporterats i Malmö efter den avbrutna matchen.

– Det verkar vara relativt god stämning, säger Ewa-Gun Westford till TT.

Ingen är än så länge gripen och polisen har heller inte gjort några beslag.

Monica Hansson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons