Annons

Klüft lätt vidare – Gomes borta

Carolina Klüft behövde bara ett hopp för att ta sig till OS-final i längdhopp. Svenskan flög 6,70 redan i sitt första hopp, bara fem centimeter från den automatiska kvalgränsen.
Sport • Publicerad 19 augusti 2008
BILD: SCANPIX
BILD: SCANPIXFoto: 

Men 6,70 räckte med råge för att ta en av de tolv platserna i fredagens final. Klüft hade sedan ett långt övertrampshopp i andra omgången och avstod från sitt tredje hopp. Hon var i finalen med det femte bästa resultatet, amerikanskan Brittney Reese hoppade längst i kvalet med 6,87.

Klüfts medaljchans ökade när den portugisiska förhandsfavoriten Naide Gomes försvann i kvaltävlingen. Gomes fick panik efter två övertrampshopp och trippade bara fram till plankan i sitt sista hopp. Helt utan fart hoppade hon 6,29, det behövdes 6,60 för att nå final. Gomes världsårsbästa är 7,12.

Även meriterade ryskan Tatjana Kotova och grekiska trestegsspecialisten Hrysopiyi Devetzi missar fredagens final.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons