Annons

Klubblös Noring vill utomlands igen

Efter fem månader i Celtic är Viktor Noring tillbaka i Sverige, på jakt efter en ny klubb.– Helst vill jag utomlands igen, men jag stänger inga dörrar, säger han.Något mer spel i TFF blir det i alla fall inte, klubben har löst honom från det kontrakt som löpte fram till den 30 juni.
Sport • Publicerad 11 juni 2013
Foto: Bosse Nilsson

Viktor Norings kontrakt med Celtic gick ut i söndags. Fram till den 31 maj hade Celtic en köpoption på den 22-årige målvakten, en option man inte valde att utnyttja.

En tuff konkurrens på målvaktssidan gör att Noring inte beklagar den skotska klubbens beslut.

Annons

– Om förutsättningarna hade varit bättre för mig hade jag gärna stannat, om jag hade haft närmare till spel, säger han.

Hans kontrakt med TFF, det som gällde fram till 30 juni, är uppsagt, enligt båda parters önskemål.

– Det hade inte varit någon större idé att komma tillbaka, och jag hade inte varit inställd på att spela något heller. Det hade bara skapat en onödig uppståndelse, det är bättre laget har fokus på sitt.

Viktor Noring drog till Skottland i början av februari och har under tiden i Celtic gjort sju matcher i reservlaget och en gång suttit på bänken i skotska Premier League.

Framför sig i målvaktshierarkien har han haft engelsmannen Fraser Forster och polacken Lukasz Zaluska.

– Som spelare har jag tuffat till mig lite på något sätt, man kom till en annan mentalitet där det ställdes mer krav på en, både från klubb och medspelare. På det sättet har jag blivit mer härdad. Med så många bra spelare blir det lite kamp varje dag.

– Sen har man fått klara sig mer själv. I Sverige har man allt lite uppdukat, där får man fixa saker själv, som till exempel en försäkring när man ska på sjukhuset.

Viktor Noring har semester för tillfället, och kommer inom kort att söka upp en klubb att försöka träna med så smått inför kommande säsong.

– Jag vet inte vad som ska hända, transferfönstret har ju inte öppnat ännu, säger Viktor Noring som nu kommer att gå vidare i karriären som ett Bosman-fall.

Ett anbud från en utländsk klubb lockar mest.

Annons

– Helst vill jag det, men vi får se vad det finns för alternativ. Jag stänger inga dörrar, det kan bli Sverige också.

Enligt uppgift fanns det utländska intressenter för Noring innan han valde Celtic.

– Det fanns det kanske, men det var inget som var så konkret.

Viktor Noring har i alla fall inte fått något telefonsamtal från förbundskapten Erik Hamrén, trots att landslaget har målvaktskris inför VM-kvalmatchen mot Färöarna.

– Jag hade inte väntat mig det heller, säger Noring som gjorde sin hittills ända A-landskamp 2011.

En två år äldre lagkamrat i U21-landslaget från den tiden var Heerenvens Kristoffer Nordfeldt, mannen som var tänkt att stå mot Färöarna om han inte hade skadat menisken på träning.

– Det har gått lite annorlunda för oss båda, bättre för honom och sämre för mig. Det är bara att kämpa sig tillbaka. Om man är i en dålig period gäller det att jobba på, att vara professionell och göra bra saker, då kommer det att vända.

Är du en bättre målvakt i dag än du var då?

– Ja, jag skulle påstå att jag är en bättre målvakt nu än för två år sedan.

För TFF innebär uppgörelsen med Noring att den lovande målvakten som hämtades från Husie 2006 nu gjort sin sista match i klubben. Noring kommer också att lämna TFF utan att klubben får någon ersättning för honom.

– Viktor vill gå vidare i sin karriär, och vi har inte räknat med honom heller. Det handlar om 20 dagar och vi ser ingen effekt av det. Vi har de spelare som vi vill satsa på, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons