Annons

Klubbarna vidtar åtgärder efter skandalen

Klagstorps IF vann TA-cupen, men finalen mot Skegrie BK avslutades med skandalscener både på och bredvid planen. Nu lovar bägge klubbarna att ta tag i situationen.
Fotboll • Publicerad 8 december 2018 • Uppdaterad 10 december 2018
Efter slutsignalen i TA-cupens final utbröt kalabalik. Nu vidtar klubbarna åtgärder mot våldet.
Efter slutsignalen i TA-cupens final utbröt kalabalik. Nu vidtar klubbarna åtgärder mot våldet.Foto: CB FOTO i Trelleborg, Christer Thorell

Flera spelare i de två lagen rök ihop och publik sprang in på planen och gav sig in i högen av människor efter finalens slut.

Dessutom uppgav en Skegriespelare att han ska ha blivit sparkad i ryggen utanför arenan. Polis fick ingripa och grep en åskådare som tagit sig in på planen.

Annons

Nu reagerar de två klubbarna, och tar starkt avstånd från våldet.

– Jag tycker att det är bedrövligt, det får inte bli så. Det är klart det kan bli hårt och tufft i ett derby, det kan man ju ta. Men det får inte övergå till slagsmål, det tolererar vi inte, säger Lars Persson, vice ordförande i Klagstorps IF.

Jesper Andersson, ordförande i Skegrie BK, stämmer in.

– Det är jättetråkigt så klart, sen har jag inte all information och har bara pratat med tränaren som var nere på planen snabbt, säger Jesper Andersson.

Nu lovar han att klubben ska ta tag i situationen och prata med både spelare och ledare. Han ska även föra en dialog med Klagstorps IF.

– Vi har ju pratat rätt så mycket om det nu under säsongen för vi har råkat ut för lite andra grejer under seriespelet. Hade det här hänt för ett halvår sedan så hade spelarna nog inte kunnat behärska sig så mycket som de ändå gjorde nu, säger Jesper Andersson.

Lars Persson i Klagstorp menar att man nu ska ta krafttag för att förhindra fler incidenter.

– Vi kommer sätta oss ner och ta ett snack med tränaren och sen med de spelare som vi kanske behöver prata lite mer med. Vi får sätta krav på att de sköter sig, annars får de inte spela, säger han.

Efter slutsignalen i finalen sprang supportrar in på planen och Skegriespelare ska även ha känt sig hotade när de skulle lämna Söderslättshallen.

– Det svåra i kråksången är ju liksom att vi vet ju inte vilka som är supportrar till Klagstorp, säger Lars Persson.

Annons

– På en inomhusturnering i Trelleborg tycker inte jag att vi har någon skyldighet, men däremot på vår hemmaplan har vi ju vissa skyldigheter angående säkerheten, fortsätter han.

För båda är det tydligt att skandalen efter matchen har förstört klubbarnas annars fina sportsliga resultat i turneringen.

– Klagstorp har ju inte varit i mer än kvartsfinal tidigare, sen går vi och vinner. Men det blir en avslutning som förtar all glädje, så det var väldigt, väldigt tråkigt, avslutar Lars Persson i Klagstorp.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons