Klent försvar Höllvikens fall

Sport • Publicerad 20 maj 2008
Högerbacken Mattias Alm och hans lagkamrater i Höllviken hade det tufft mot Kristianstads FF på bortaplan. Bild: Emilia Olofsson
Högerbacken Mattias Alm och hans lagkamrater i Höllviken hade det tufft mot Kristianstads FF på bortaplan. Bild: Emilia OlofssonFoto: 

Höllvikens Gif fick inkassera sin andra förlust för säsongen när laget mötte Kristianstads FF. 4-2 (1-1) slutade matchen.

- Det var en jämn tillställning. Vi hade 2-2 efter 20 minuter i andra halvlek, berättar Höllvikentränaren Mirre Gimtell.

Han framhåller ett väl fungerande offensivt spel som bland annat resulterade i en bra anfallsvåg några minuter efter kvitteringen.

- Men vi tappade bollen och Kristianstad gick upp och gjorde 3-2 i stället. Mirre Gimtell beskriver matchen som publikvänlig. Bekymret för Höllviken låg i försvaret.

- Vi släpper in tre eller alla målen på inlägg eller fasta situationer. Men vi hade hälften av de ordinarie spelarna på backlinjen borta och försvarsspelet fungerade inte, säger Gimtell.

Höllvikens 1-1-kvittering gjordes av Martin Pedersen på straff sedan Miklos Kriz dragits ner. För 2-2 svarade Jörgen Mellberg.

Kristianstad gick i och med vinsten upp i serieledning.

- Kristianstad är utan tvekan ett lag för toppen, spår Mirre Gimtell.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.