Annons

Klassmål tog TFF vidare i cupen

Petad i de två senaste matcherna. Då svarade Mattias Adelstam med att göra två högklassiga mål och ta TFF vidare i svenska cupen efter 2–1 (1–0) borta mot Trollhättan.
Sport • Publicerad 13 maj 2011

I de två senaste allsvenska matcherna har Mattias Adelstam fått inleda på bänken. I cupmatchen mot Trollhättan tog yttermittfältaren revansch.

– Skönt att göra två mål. Självförtroendet har inte varit riktigt på topp den senaste tiden och det har varit tråkigt att vara på bänken, jag är en spelare som vill delta, säger Mattias Adelstam.

Annons

Han har ett bra skott. Det visade han mot Trollhättan. Två gånger om.

Första gången hans högerfot talade var i 25:e minuten. En långboll av Joakim Nilsson nickades bort av Trollhättanförsvaret, men nicken gick centralt in i planen där Adelstam befann sig. Han sköt en halvvolley från cirka 30 meter och bollen gick in vid stolpen.

– Jag fick till en bra vristträff, konstaterar Adelstam.

När matchen gick mot förlängning slog han till igen. Sju minuter före full tid fick han en passning från Erdin Demir på vänsterkanten snett inåt bakåt.

– Jag fick ingen riktigt bra mottagning men backen trodde att jag skulle spela vidare, men istället vände jag och sköt, förklarar han.

Skottet från 25 meter skruvade sig in bortre krysset.

– Mycket mer i krysset än så kan den inte sitta, säger Adelstam nöjt.

Utan Adelstams mål kunde det ha blivit en liten skräll av division 1-laget Trollhättan som var på väg att få matchen till förlängning.

– Vi slarvar för mycket i passningsspelet och förvaltade inte våra chanser. Vi sa i halvtid att vi skulle gå ut och döda matchen så att de inte skulle få energi, men vi slarvade i för mycket i början av andra halvlek, säger Adelstam.

Trollhättan kvitterade elva minuter in i andra halvlek när Victor Sköld sköt in 1–1 på straff.

Annons

– En märklig straff. Jonathan Asp tar bollen schyst och sedan ramlar deras spelare in i honom, anser Tom Prahl.

Efter målet fick hemmalaget energi.

– Vi hade problem med att hålla i bollen i andra halvlek och fick bara korta anfall. Då var de giftiga, säger Prahl.

Tränaren kunde glädjas åt att Peter Abelsson spelade i 90 minuter. Mittbackens andra match på nio dagar efter sin långvariga höftskada.

– Det var inte planerat att han skulle spela 90 minuter men han klarade det bra. Han visade i slutskedet att han är stark i närkampsspelet och i huvudspelet. Han går att lita på. Hoppas att han inte får ett bakslag nu efter två matcher på nio dagar, säger Prahl.

Han gladdes naturligtvis också åt Mattias Adelstam.

– Två klassmål, konstaterar Prahl.

Adelstam lär ha stärkt sina möjligheter att ta tillbaka en yttermittfältsposition till nästa match.

– Jag tycker inte att jag varit så dålig och man blir förbannad, jag är inte nöjd med att sitta på bänken. Men det är tuff konkurrens i laget, säger matchvinnaren.

Lite revanschkänsla hade han nog.

Björn Gustavsson
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons