Annons

Klasskillnad på Vångavallen

Fram till lördagsmatchen på Vångavallen har tränarduon Prahl/Westerberg hela tiden lyckats fylla luckorna efter skadade spelare. Men mot suveräna Kalmar FF lyste bräckligheten rejält igenom.
Sport • Publicerad 12 september 2009
Foto: 
TFF-hopp! Här nickar Andreas Wihlborg in 1–1 via en studs i marken som ställer Petter Wastå i Kalmarmålet och gav därmed nytt liv åt matchen men i stort var det klasskillnad lagen emellan och Kalmar vann också fullt rättvist med 2–1.
TFF-hopp! Här nickar Andreas Wihlborg in 1–1 via en studs i marken som ställer Petter Wastå i Kalmarmålet och gav därmed nytt liv åt matchen men i stort var det klasskillnad lagen emellan och Kalmar vann också fullt rättvist med 2–1.Foto: 

TRELLEBORG. – Har vi lyckats med att komma till 26 avslut här på Vångavallen – ja, då har vi också gjort en jäkla bra match!

Så summerade Kalmartränaren Nanne Bergstrand kort efteråt och han är därmed inne på helt rätt spår – det var i stort ett duktigt Kalmar som gjorde TFF-spelarna nästan till åskådare – att lägga till de 2 820 på läktarna – och speciellt gästernas rörliga anfallsspel satte myror i huvudet på hemmaspelarna.

Annons

– Man kan väl säga att vi fått ett snabbare djupledsspel när bröderna Elm lämnat men samtidigt har vi förlorat i spelförståelse, fortsatte Nanne, innan han avslutade presskonferensen så här:

– Det här är väl inte så mycket att snacka om!

Tom Prahl höll med Nanne och fyllde i:

– Nej, det här var inte mycket att snacka om och Kalmar är ett mycket bra lag med snabba omställningar och för att ha en chans hade krävts att alla våra elva spelare var med i matchen och så var det inte i dag. Det blir, så klart, också extra tungt när vi tvingas ta in en och annan spelare som inte spelat så mycket och som dessutom får komma in på ovana platser.

Tom är helt inne på det rättvisa i resultatet och att Kalmar mycket väl hade kunnat punktera matchen tidigt i andra halvlek och sett till skapade chanser i stort efter pausen – ja, då kunde det gått riktigt illa för TFF. Och som sagt; Kalmar skapade 26 avslut under hela matchen, varav tretton på mål! För TFF:s del gällde åtta avslut varav två ynka på mål.

Oavsett de många avsluten i Kalmar-favör; TFF kunde mycket väl tagit ena poängen – om man fått glädja sig åt den kvittering Andreas Wihlborg fixade till 1–1 och fem minuter in i andra halvlek. Då hade Ricardo Santos gjort 0–1 redan efter 18 minuter och den som ”smolkade” TFF-glädjen var Abiola Dauda som gjorde 1–2 redan två minuter efter kvitteringen.

– Det var länge sedan det läckte så pass i försvaret som i dag, fortsatte Tom analysen efteråt och det är lika bra att ta de billiga Kalmarmålen – sett ur TFF-synvinkel men som ändå var läckerheter i sig.

Vid 0–1 jagade Peter Abelsson bollen mot egna målet med Santos hängande i ryggen och Peter beskriver resten själv:

– Jag känner att jag har honom med full fart i ryggen och bestämmer mig för att nicka bollen bakåt till Viktor men nicken blir för kort och han hinner emellan. I efterhand hade det givetvis varit bättre att sopa undan bollen med fötterna.

Santos hann alltså emellan och petade retfullt bollen förbi en utrusande och chanslös Viktor Noring i målet.

Annons

Om nu 0–1 blev till ett snopet avslut – vad ska man då säga om målet fram till 1–2? Ingen TFF-are förstår riktigt vad som hände men ”Micke” Bengtsson försöker i alla fall återge vad som hände:

– Vi hade en frispark kring mittplan och jag är på väg framåt. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer men jag tror att Sloth spelar till Drugge som olyckligt nickar bollen så att Dauda får fritt spår mot vårt mål.

Med just Micke i hasorna sprintar Dauda mot mål och strax utanför straffområdet får han iväg en riktig projektil och Viktor Noring fyller i så här:

– Han får en drömträff och bollen sitter som klistrad precis i mitt vänsterkryss!

Viktor förtydligar Kalmarmålen så här:

– Två riktiga skitmål och vid första tror jag att Peter ska lägga ut bollen och det andra var riktigt onödigt och det är ju vi som har en frispark – som de får en kontring på. Oavsett målen är jag i alla fall nöjd med min egen insats!

Det har unge herr Noring all anledning att vara och inte minst mot slutet gjorde han ett par avgörande räddningar. Speciellt minns man när målskytten Santos kom fri vid ytterligare ett tillfälle – med dryga kvarten kvar och då reflexräddade Viktor på allra bästa sätt.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons