Annons

Klartecken för tältet på Vångavallen

Fritidsnämnden beslutade på tisdagen att köpa in ett varmluftstält till Vångavallen. Kostnaden blir uppemot 3,5 miljoner kronor, men alternativet hade varit betydligt dyrare.
Sport • Publicerad 19 december 2007

– Värmeslingor och plantäckning hade landat på mellan 9 och 10 miljoner kronor, mycket mer än vi beräknat. Därför är den här lösningen bra, säger Mats Svensson (kd), ordförande i fritidsnämnden.

Kommunen tillmötesgår Svenska Fotbollsförbundets krav att säkerställa en spelduglig plan. I och med varmluftstältet riskerar ingen match att ställas in.

Annons

Kostnaden för själva tältet blir runt 2,8 miljoner, men totalsumman – med installation av pumpstation och annat – blir 3,5 miljoner kronor.

– Jämfört med andra alternativ är det här bra. Driftskostnaden blir 75 000 kronor att jämföra med uppemot 500 000 kronor för värmeslingor. Hållbarheten för tältet är enligt leverantören 15 år, säger Mats Svensson.

Hur blir det med plantäckning?

– Det fina är att tältet fungerar som uppvärmning under mars och april och ger skydd mot regn under övriga säsongen.

Mats Svensson hoppas att varmluftstältet, som köps in från England, kan vara på plats och i bruk 1 mars.

Finns det någon nackdel med den här lösningen?

– Nej, inte vad jag kan se. Om vi tvunget måste följa förbundets krav så är det här bara fördelar. Det allra bästa hade varit att inte göra någonting eftersom det inte behövs. Men det här sparar väsentliga pengar för kommunen, det hade ju inte varit roligt att pytsa ut uppemot 10 miljoner, säger Mats Svensson.

Om TFF bygger en ny arena är kommunen intresserat av att sälja tältet till klubben.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons