Annons

Klart: TA sänder TFF:s matcher i Elitettan

TFF:s damer står inför sin första säsong i Sveriges näst högsta serie, Elitettan. Nu står det klart att Trelleborgs Allehanda kommer sända samtliga av lagets matcher under den historiska premiärsäsongen. ”När vi fick den här möjligheten var det självklart att tacka ja”, säger TA:s chefredaktör Martin Falkenby.
Fotboll • Publicerad 27 februari 2023 • Uppdaterad 23 mars 2023
TFF-damerna firar avancemanget till Elitettan efter ett dramatiskt kval mot Häcken.
TFF-damerna firar avancemanget till Elitettan efter ett dramatiskt kval mot Häcken.Foto: Christer Thorell

Den första april är en historisk dag för Trelleborgsfotbollen. TFF:s damer möter AIK i första omgången av Sveriges näst högsta serie, Elitettan.

Trelleborgs Allehanda kan nu meddela att de inte bara sänder premiären utan samtliga TFF:s matcher under lagets första säsong i Elitettan.

Annons

– Det är oerhört glädjande att vi kan erbjuda våra läsare att följa TFF-damerna under den här historiska premiärsäsongen, säger Trelleborgs Allehandas chefredaktör Martin Falkenby.

TFF tog sig till Elitettan genom ett dramatiskt kval hemma på Vångavallen. Rekordmånga följde TA:s liverapportering när TFF till slut besegrade BK Häcken efter straffläggning.

– Intresset är mycket stort och vi har sett att artiklarna om laget har lett till fler prenumeranter. Och det är klart att det finns en enorm nyfikenhet för ett lag som raskt marscherat in i eliten, säger Martin Falkenby.

I och med möjligheten att sända TFF:s matcher kommer bevakningen av laget öka.

– Vi vill att TA ska vara en självklar daglig kompis för alla sportintresserade i Trelleborg. Att vi kan sända TFF-damernas matcher gör att förhoppningsvis fler kommer följa oss och vår bevakning av laget, säger TA:s sportchef Jonas Bergström.

”Intresset är mycket stort och vi har sett att artiklarna om laget har lett till fler prenumeranter. Och det är klart att det finns en enorm nyfikenhet för ett lag som raskt marscherat in i eliten.”
Martin Falkenby, chefredaktör

Det är samarbetet mellan Gota Media och Bonnier News Local som gör det möjligt för TA att sända TFF:s 26 matcher i Elitettan.

– Det här visar att Trelleborgs Allehanda tar ännu ett steg i utvecklingen och kan möta ett behov som många av medborgarna efterfrågar. När vi fick den här möjligheten var det självklart att tacka ja. Eftersom Gota Media och Bonnier News Local kan samarbeta kring sändningsrättigheten håller vi kostnaderna nere, säger Martin Falkenby.

Satsningen på att sända Elitettan är långsiktig. Gota Media och Bonnier News Local kommer ha rättigheterna till serien de kommande fyra åren.

För att få tillgång till livesändningarna till TFF:s matcher i Elitettan krävs ett komplettabonnemang eller digital plus.

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons