Annons

Klart för toppmatch på Vångavallen i juli

Trelleborg får storfrämmande i sommar. Nu är det definitivt klart att den franska ligafyran Rennes kommer att ligga på träningsläger i stan i fem dagar i sommar.
Sport • Publicerad 4 juni 2005

Datumen är nu spikade för fotbollsfesten som TA-sporten tidigare berättat ska äga rum i Trelleborg i sommar.

Den 12 juli kommer Rennes, eller Stade Rennais som klubben heter på franska, till Trelleborg och laget stannar till den 17 juli.

Annons

Under tiden ska "Isak", Källström och de andra träna på Vångavallen, möta TFF onsdagen den 13 juli på Vångavallen samt möta FC Köpenhamn i Helsingör lördag den 16 juli.

– Det här känns riktigt roligt, säger Bertil Olsson på Here We Go, företaget som ordnar träningslägret.

Det har blivit tradition att ett slagkraftigt lag besöker Trelleborg under sommaren.

Först kom engelska Grimsby för några år sedan och sedan har även Sheffield Wednesday och Ipswich kommit.

Förra året var det tänkt att Middlesbrough skulle möta Hansa Rostock men något lämpligt datum hittades aldrig och traditionen bröts.

När den nu återupptas blir det första gången som den besökande klubben inte kommer från England.

– Vi har alltid velat höja ribban och vi har siktat på ett bra Premier League-lag men så dök den här tanken upp om att få hit Rennes med Andreas Isaksson och Kim Källström, två svenska VM-kvalspelare, och då tyckte vi att det skulle slå ut allt, säger Bertil Olsson. Olsson förankrade förstås idén hos Andreas Isaksson " som ska ha tänt på den.

– Jag sa till honom att tänk om du kan ta med dig alla dina klubbkamrater till Smyge på en sillamacka!

Som det topplag Rennes är i franska ligan, dessutom med europeiska ambitioner (klara för Uefacupen), är det ett stjärnspäckat gäng som kommer att checka in på Dannegården den 12 juli.

Men exakt vilka spelare som kommer återstår att se. Kring många av lagets stjärnor surrar transferrykten och Andreas Isaksson är en av dem.

Annons

Manchester United ska enligt brittisk och fransk press vara intresserat. Kanske är det ett Rennes utan "Isak" som kommer till Trelleborg?

När det gäller lagets och hela franska ligans skyttekung, schweizaren Alexander Frei, är ryktesspridningen också i full gång.

Men är Isaksson och Källström en del av truppen när laget kommer till Trelleborg är tanken givetvis att de ska vara med i matchen på Vångavallen. – Det finns önskemål inlagda om att de ska vara med matchen men i slutänden är det tränaren (Laszlo Bölöni) som bestämmer, säger Bertil Olsson.

Tidigare år har det varit en Trelleborgskombination som mött det gästande laget men det upplägget frångås alltså i år.

– En anledning är att tiden är för knapp för att hinna organisera det och den andra anledningen är att Rennes vill ha bra motstånd, och då föll det sig naturligt att fråga TFF, säger Bertil Olsson.

Matchen på Vångavallen kommer att arrangeras av TFF.

Att Rennes möter FCK i Helsingör och inte på Parken i Köpenhamn beror på att arenan redan var bokad för irländska rockbandet U2.

Jonas Gustafsson

0410-545 29/0739-884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons