Annons

Klarade inträdesprovet med glans

För lite drygt ett år sedan bildades Tre Lyktor FC på krogen i Trelleborg och man förberedde sig på att bestiga det första trappsteget, när det gäller fotbollens seriehierarki. Det innebär i första hand att man visar seriositet i sin påbörjade verksamhet och det krävs därför inte någon serieseger för att ta nästa steg - upp i division sju.
Sport • Publicerad 7 oktober 2003

- Vi har fått besked från Skåneboll att vi är klara för division sju, meddelar Pelle Jaensson och ordföranden Roland "Elvis" Älvebring fyller i: - Vi är väldigt nöjda med säsongen men vi har också fått klart för oss, hur mycket det är att sätta sig in i som nystartad förening. Vi har också lärt oss jättemycket under året som gått, säger Elvis under sista seriematchen "hemma" mot FC Möllan från Malmö. Hemma har nästan hela året varit Stora Beddinges idrottsplats - i brist på egen hemmaplan i Trelleborg men någon match har man också spelat på Albäck eller i Maglarp. Tre Lyktor vinner till sist matchen mot Möllan med 4-3 (3-1) och segermålen gjordes av Håkan Zejnilagic, Ziyat Adiguzei, Martin Fribing och Ciftzi Mehmet. Den sistnämnde kom till Tre Lyktor mitt i säsongen efter flytten från Turkiet och han har betytt mycket. Man är alltså klara för division sju nästa säsong och tränaren Stefan Hansson ser med tillförsikt fram emot fortsättningen: - Jag tycker vi fick ett bra styrkebesked när vi mötte Gylle för någon vecka sedan. Visserligen reservlaget men flera A-lagsspelare var med och vi vann med 5-0!

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons