Annons

Klara slår sig in i killarnas värld

I helgen invaderade boxningen Anderslöv, där BK Amatör arrangerade Sydsvenska mästerskapen i sporthallen. 70 boxare kom till invägning - från Göteborg i norr men tyvärr bidrog ovädret som drog fram till ett stort manfall.
Sport • Publicerad 1 februari 2004

- Mellan 30 och 35 boxare har lämnat återbud på grund av vädret och det är ju högst olyckligt, menar Ingemar Fors i arrangörsstaben men med facit i hand är han nöjd. Ja, till och med mycket nöjd! - Ja, det måste jag vara och det var i stort väldigt bra boxningar. Manfallet bland boxare norrifrån innebar tyvärr att flera klasser fick avgöras med en direkt final och den som inledde som segrare var Amatörs Tobias Thornberg. Han vann diplom A-klassen, efter seger över Dardan Vlashi, som tillhör just Dallas stall. De lokala framgångarna under lördagen innebar också seger för Höllvikens Annelie Hersley - som vann över Ljungbys Lina Berg i diplom B-klassen. Under lördagen vann även Amatörs André Lindell och Benjamin Vuoristo men då i vars en semifinal och även Hällvikens Klara Svensson vann sin semifinal då. - Jag hinner inte med fotbollen, förklarar Klara, inför söndagens final mot Petra Brodersen, från BK Revansch i Sölvesborg. Klara tog ett säkert grepp i matchen mot Petra under två och en halv rond och var då nästan helt överlägsen. Hon mattades dock något mot slutet men segern var aldrig i fara - eller borde åtminstone inte vara det! Anledningen till att Klara mattades ordentligt mot slutet beskrev hon så här: - Jag fick mjölksyra i armarna och kunde inte ge mer. Till Tobias Thornberg och Annelie Hersley, under lördagen, och Klara Svensson skall läggas ytterligare två lokala boxare som nykorade sydsvenska mästare. Höllvikens Linus Rosberg vann junior B-finalen mot Majornas Richard Millings - efter en riktig holmgång men där Linus vann helt rättvist och så vann även Höllvikens Thomas Lundin sin klass. Thomas och Amatörs André Lindell gick mästerskapens allra bästa match, när man gjorde upp om titeln i junior C-klassen. Thomas vann med domarrösterna 2-1 och André var besviken efteråt: - Ja, jag skulle vunnit. Matchen var helt jämn men han tog mig på kondition mot slutet. Thomas - å andra sidan - säger så här efter segern: - Visst var det jämnt men jag kände att jag hade honom. Det var tredje gången de båda möttes och ställningen är 3-0 till Thomas men kanske är det så, att André närmar sig, eller...? - Man måste tänka på att André är året äldre än Thomas och att han är sex kilo tyngre, förtydligar Christer Ekberg.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons