Annons

Klara ska surfa sig i SM-form

Klara Svensson byter sandsäcken i Höllviken mot livet på en bräda i Indonesien. På onsdag åker boxningsstjärnan till Bali. "Jag är jättenyfiken på att lära mig surfa", säger hon.
Sport • Publicerad 28 januari 2009
21-åriga Klara Svensson siktar på SM-guld i Lund i april. Hon laddar med vågsurfning på Bali, i sju veckor här på Kuta Beach. Arkivbild: Scanpix
21-åriga Klara Svensson siktar på SM-guld i Lund i april. Hon laddar med vågsurfning på Bali, i sju veckor här på Kuta Beach. Arkivbild: ScanpixFoto: 

Efter VM-bronset i november har Klara Svensson legat lågt när det gäller framtidsplanerna i boxningsringen. Hon har tränat en del, men ändå tagit det ganska lugnt.

Nu har hon hittat nya utmaningar - på Bali. Under sju veckor står boxning och surfande på programmet. En minst sagt annorlunda uppladdning inför SM i Lund i april.

Annons

- Ska bli riktigt skönt att byta miljö. Jag åker själv, det ska bli riktigt roligt samtidigt som det är lite läskigt. Det lockar att testa sig själv lite. Tidigare när man varit i väg har man ju åkt med landslaget och så.

Varför Bali?

- Jag känner en killkompis som varit där. Han sa att det var ett bra ställe att träna boxning och vågsurfing. Klara Svensson ska bo på ett backpackerställe i Kuta, på södra Bali. Planen är att hon ska träna med boxningsklubben där.

- Ska bli intressant att se om det finns några tjejer, jag hoppas ändå att jag får vara med, säger hon.

Surfandet ser hon som ett utmärkt träningskomplement.

- Det är mycket bålträning att stå på en bräda. Man ligger där och paddlar, det är mycket explosivt. På sju veckor ska jag nog kunna lära mig det.

Hon åker på onsdag. Hon kommer hem den 25 mars. Några veckor senare avgörs SM i Lund. Då ska Klara Svensson ha surfat sig i form.

- Det gäller att passa på och göra en sån här grej när man kan, innan man har fast jobb och man kan vara borta så här länge. Alla har inte den här möjligheten.

Den 21-åriga Höllvikenboxaren ser fram emot äventyret. Hon har en avslappnad inställning, de sju veckorna är inte överdrivet planerade på förhand.

- Jag är inte den som oroar mig på förhand. Det blir vad jag gör det till.

Annons

Vad säger omgivningen om att du åker?

- Många tycker det är modigt. Pojkvännen är ganska ledsen. Det går ju lätt att hålla kontakt via internet. Christer (Ekberg, tränaren) vill säkert veta hur det går för mig.

Vad tar du med dig?

- Handskar, joggingskor, tandskydd, en bikini. Klimatet är varmt så man behöver inte ta med så mycket kläder.

Kuta är en av Balis mest populära turistorter. Det var också där ett stort bombattentat ägde rum, i oktober 2002, som krävde 212 dödsoffer.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons