Klara närmare VM-start efter Kanadaturnén

Tre landskamper på fyra dagar i Kanada. Klara kan snart få lön för mödan. "Det är väl i det närmaste hundraprocentigt klart att hon får åka till VM nu", rapporterar tränaren Krister Ekberg.
Sport • Publicerad 10 oktober 2006

Höllvikens 18-åriga boxarlöfte har gått tre tuffa matcher på kort tid när Sverige mött Kanada i tre landskamper.

För Sverige blev det förlust i samtliga, för Klara innebar matcherna i Toronto och Montreal en seger och två förluster.

– Jag brukar aldrig tala om hedersamma förluster, men det är inga dåliga motståndare hon mött, säger Krister Ekberg.

Mary Spencer är regerande världsmästarinna i 70 kilosklassen och besegrade Klara Svensson efter en övertygande poängseger med 33– 16.

Två dagar senare besegrades Gabrielle Deschénes med klara 22– 5 och därefter blev det knapp poängförlust mot Arine Fortin.

– En riktig holmgång med fin boxning, beskriver Ekberg, landslagssekond i Kanada. Han och förbundskapten Erik Bredler var nöjd med vad de svenska tjejerna presterade.

– Man är lite trött och mörbultad, men det har varit mycket lärorikt. Man har fått möta nya motståndare och fått en värdemätare på hur man ligger till, säger Klara Svensson.

I dag landar hon på Kastrup. Till helgen väntar nya matcher mot internationellt motstånd på Jylland.

Om en dryg månad är det dags för VM i Indien. Mycket ska till för att Klara Svensson inte finns med där.

– Hon har gett de svar vi ville ha, men vi avvaktar en turnering till, säger Krister Ekberg.

Fler glädjande boxningsbesked från Höllvikens BK: unge tungviktaren Robin Håkansson tog guld vid European Box Open i polska Slupsk. För Linus Rosberg blev det silver efter knapp finalförlust mot en vitryss i 75-kilosklassen.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.