Annons

Klara jagar medalj igen

Fyra mästerskapsstarter - fyra medaljer. Höllvikenboxaren Klara Svensson är bäst när det gäller. Men efter två silver och två brons i EM- och VM-sammanhang är hon mer osäker när EM drar igång i Nikolajev, Ukraina i dag.
Sport • Publicerad 15 september 2009

TRELLEBORG. Medaljerna har Klara tagit i 64 kg. Nu startar hon för första gången i de här internationella sammanhangen i 69 kg.

Hon har gått upp en klass.

Annons

– Det bästa med det är att jag slipper tänka på vikten in i det sista, säger Klara.

Hon är hoppfull inför sin start, men på en dålig telefonledning från Ukraina berättar hon att förberedelserna kunde varit bättre.

– Jag har fått något förkylningsvirus de senaste dagarna och känner mig så där. Inte så dålig att det hindrat mig från att träna, men det har inte varit helt hundra.

– Men nu är jag här, så det är bara att ladda.

På tisdagen är det invägning och lottning. Det kan bli match direkt, och det kan också bli att vänta en dag.

– Jag har för en gångs skull ingen aning om motståndare. Det blir helt nytt för mig.

Det tog längre tid att komma till Nikolajev, en halvmiljonstad i södra Ukraina, än vad som var tänkt.

– Det blev fördröjning med flyget och var lite omständligt att få ackreditering och sådant, men hotellet verkar bra. Och det är gångavstånd till hallen. Bara tio minuter. Det är skönt.

Klara vet hur hon ska komma i slag.

– Grapefruktsjuice. Det är nog bra mot min förkylning, säger hon.

Björn Gustavsson
Richard Åkesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons