Annons

Klara efter VM-knallen: "Det känns för stort för att tänka på"

Klara Svensson har svarat för en de största sensationerna i svensk damboxnings historia. Regerande världsmästarinnan besegrades med 28– 13. I dag boxas Höllvikentjejen VM-final i New Delhi. "Det känns nästan för stort för att tänka på", säger hon.
Sport • Publicerad 22 november 2006

Rutinerade ryskan Julia Nemtsova var favorit till att ta ännu ett VM-guld. Men i semifinalen tog det stopp, mot mästerskapsdebutanten, 19-åriga Klara Svensson från Höllviken.

– Det här är det största skrällen jag varit med om som ledare. Ändå är jag inte jätteöverraskad, jag visste att Klara kunde vinna, säger förbundskaptenen Erik Bredler.

Annons

Efter en jämn första rond ökade Klara tempot och kopplade grepp.

– Jag kände att jag var den bättre boxaren, att jag var starkare fysiskt, förklarar Klara Svensson.

Har du fattat att du är i VM-final?

– Jag vill inte tänka så, det är nästan för stort att tänka på. Jag vill helst stanna kvar i min lilla bubbla ett tag till. Jag ser finalen som en viktigt match, inte mer än så. Det ska bli riktigt skoj i morgon.

Du möter Jenny R Lalranliani från Indien i finalen. Vad vet du om henne?

– Jag ska se henne på film innan jag lägger mig i kväll. Indiskorna har varit väldigt framgångsrika här. De har en speciell stil. Som hemmaboxare har hon ett stöd, men det kan vara en press också.

Klara Svensson har blivit mycket uppmärksammad i indiska medier.

– Jag ser väl lite exotisk ut här nere, och jag tror nog jag har några indier i publiken på min sida också.

Tidigare har Sverige tagit tre VM-guld i damboxning. De tidigare mästarinnorna Anna Laurell och Frida Wahlberg kan i morgon få sällskap av Klara Svensson från Höllviken.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons