Annons

Klara besegrade EU-mästarinnan

Sport • Publicerad 5 november 2007

Vice Europamästarinnan Klara Svensson besegrade den engelska EU-mästarinnan Amanda Coulsen vid en boxningsgala i Hartlepool. Uppgörelsen i 63-kilosklassen var huvudmatch när Skånelaget mötte Nordengland.

600 gäster fanns på plats och fick se Klara boxas bestämt med och vinna med domarsiffrorna 2– 1 mot den engelska mästarinnan som är exakt fem år äldre än Klara.

Annons

– Det var dinnerboxning och stämning som man bara upplever utomlands. Mycket bra boxning från båda sidor. Klara hade hög gard och undvek Amanda Coulsens giftiga vänsterkrok, berättar tränaren Christer Ekberg.

20-åriga Klara Svensson behåller därmed sin andraplats på världsrankingen.

Flera Höllvikenboxare ingick i det Skånelag som förlorade mot Nordengland med 4– 5.

18-årige tungviktaren Robin Håkansson besegrade rutinerade engelsmannen Carl Miller med 2– 1. Segrar också för Annelie Hersley i 57-kilosklassen och för Filip Olander i 63-kilosklassen. (TA)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons