Annons

Klar TFF-förlust mot Enköping

Kräftgången fortsätter för Trelleborgs FF i superettan. I söndagens match mot Enköping hemma på Vångavallen kom lagets sjunde förlust, 0-2, trots nya tränarduon Ulf Larsson och Anders Grimberg.
Sport • Publicerad 7 juli 2002

Värst av allt: TFF var aldrig i närheten av att vinna eller ens ta en pinne i matchen, något som tränare Ulf Larsson inte var sen att erkänna. - Enköping vann rättvist. De hade full kontroll på oss och är betydligt tryggare i sitt spel. Vi blir stressade med bollen, touchar bara fram bollarna, och det blev alldeles för lätt för Enköping att rensa undan. Deras backar kom hela tiden rättvända. Det omtalade allsvenska tempot som TFF skulle dra nytta av i superettan lyste med sin frånvaro även denna gång. TFF trillade stundtals boll bra på mitten, men sista tredjedelen fungerade inte alls. Mer än ett par halvchanser blev det aldrig. Bästa TFF-chansen kom i 32:a minuten då Patrik Svensson drog sin back, avancerade inåt i banan och sköt. Skottet blev dock tyvärr allt för tamt och Enköpingsmålvakten Henrik Johansson hade inga problem att avvärja. Tio minuter senare kom istället baklängesmålet. Ett missat Enköpingsinlägg från vänster landade i ribban, studsade ut till en tämligen ren Olle Kullinger som inte hade några problem att rulla in bollen vid bortre stolpen. En tveksam insats av annars duktige Fredrik Persson i TFF-målet. Efter paus backade ESK hem. TFF-spelet fastnade allt oftare på mittfältet, och fler och fler passningar stressades iväg. Enkla byten för gästerna. 82 minuter in i matchen kom så gästernas Olle Kullinger åter fri. ESK-anfallaren rann igenom på vänsterkanten och kunde enkelt placera bollen till vänster om Fredrik Persson. 0-2 och många av de 1284 trelleborgarna började lämna Vångavallen.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons