Annons

Klar TFF-förlust mot Bunkeflo

Förlusten var odiskutabel. TFF hade inte mycket att sätta emot ett fysiskt Bunkeflo. "Jag tror att spelarna är tröttare än vi beräknat", säger TFF-tränaren Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 26 februari 2005

TFF:s försäsong har hittills handlat om ömsom vin, ömsom vatten. I lördagens match mot division två-laget Bunkeflo var det mycket vatten.

TFF föll men 1"3 (1"0) och presterade en ytterst medioker fotboll.

Annons

– Det var ingen bra insats. Jag tror vi är lite tröttare än vi beräknat. I dag var det många tunga ben och huvuden. Vi är inget lag som kan matcha Bunkeflo i storlek eller i muskelstyrka och det krävs betydligt högre tempo och att vi har mer fart i det vi gör för att vinna, säger Conny Karlsson.

Dålig rörelse, dåligt passningsspel och korta anfall samtidigt som Bunkeflo tog för sig rejält i och runt TFF:s straffområde. Där en kort analys av vad som gick snett för TFF:s del. Frågan om varför det gick som det gick förklaras av Conny Karlsson med att många är borta på grund av sjukdomar och skador.

– Vi har för många borta på en och samma gång och det är ungefär samma spelare som spelat i de här tre träningsmatcherna, samtidigt som vi tränar.

– Ser vi till det lag vi hade i andra halvleken så krävs det att andra spelare kommer in för att vi ska bli ett bra superettalag.

Conny Karlsson kan dock glädja sig med att frånfallet inte ser ut att bestå. Det är bara Linus Malmkvist som beräknas vara borta ett längre tag.

Det slående i matchen mot Bunkeflo var TFF:s oförmåga att hålla spelet på offensiv planhalva.

– Vi mister bollen väldigt tidigt och väldigt lätt. Det gör att försvaret inte hänger med när bollen kommer tillbaka. Helst vill man ha ett avslut på varje anfall. Men det här har att göra med att vi är tunga och tröga och inte har fart i spelet.

Kommer du vifta med flaggan till styrelsen nu och kräva en target player?

– Skulle jag det så är det något som styrelsen får reda på först och inte något jag skulle gå ut med. Det är ingen hemlighet att vi letar spelare, vi har ju nyligen blivit av med folk och de måste ersättas. Den här matchen innebär inte att det på något sätt blir panik. Nu har vi så många borta att det är svårt att se vad vi har för alternativ. Patrik Redo vill jag testa som forward, säger Conny Karlsson. Sedan ett par månader tillbaka har TFF varit ute efter en mittfältare " gärna en vänsterfotad yttermittfältare " och en forward " helst en stark mottagningsspelare. I första hand avvaktar TFF läget i Malmö FF för att se vilka spelare storklubben får i sitt överskottslager och som skulle kunna lånas in.

På grund av läget i TFF-truppen är Conny Karlsson inne på att ställa in onsdagens träningsmatch mot Helsingborg.

Annons

– Nu tänker jag högt, men det är ingen idé att spela om HIF kommer hit med sitt bästa lag och vi får skrapa ihop en startelva. Ni gick både Ivo Skiljo och Yousef Fakhro ut med känningar (ljumsken respektive baksida lår). Vi får bestämma oss på måndag.

Martin Falkenby

FOTBOLL ANDERSLÖV
FOTBOLL ANDERSLÖV
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons