Klagstorp grep halmstrået

Derbymatchen mellan Klagstorp och Gylle – på Klagstorps IP – blev till en mycket välspelad tillställning. Klagstorp vann med 3–2 (2–1) och har därmed fortfarande chans att passera Gylle.
Sport • Publicerad 14 september 2009
Klagstorps Robert Nilsson, i rött, blev tvåmålssskytt mot Gylle och bidrog ju därmed i hög grad till segern med 3–2. Adam Silow, närmast ”Robban” gjorde vad han kunde för att stoppa Klagstorps egen målkung.Foto:

KLAGSTORP.

Klagstorps specielle målskytt, Robert Nilsson, gjorde 1–0 tidigt i matchen och Robert ökade senare på till 2–0. Speciellt vid det andra målet visade ”Robban” prov på sin snabbhet och han sprang då helt enkelt ifrån hela Gylleförsvaret i mitten.

Gästerna såg ut att få det svårt inför andra halvlek efter underläge 0–2 men så dök Gylles lika specielle målskytt, Fredrik Bengtsson, upp sekunderna före pausen och satte säkert 2–1. Därmed nytt mod i Gyllepågarna och det gick inte många minuter av andra halvlek, innan Felix Harletun kvitterade till 2–2.

Det såg också ut att bli till ett slutresultat och därmed klar fördel Gylle i kampen om sista kvalplatsen men med sju minuter kvar kom räddningen för Klagstorp.

– Jättekul och det är inte ofta man är målskytt!

Så sa Martin Nilsson efter matchen och det var just han som blev Klagstorps räddare och tränaren, Mikael Paulsson, sken långt mer än solen i Klagstorp, där himlen öppnade sig under eftermiddagen.

– Jag är givetvis mycket nöjd och det är ett härligt go i gänget. Alla jobbar för varandra i 90 minuter. Vi ger inte upp och nu har vi ju fortfarande chansen till kvalspel.

Segern innebär att ”nya” Klagstorp – efter påfyllning av spelare efter sommaruppehållet – nu genomförde sjätte matchen i rad utan förlust. Fem poäng skiljer till Gylles fördel och tre matcher återstår.

Lite längre söderut – på Thurevallen – körde Lilla Beddinge BK fullständigt över VVK och vann med hela 6–0 (2–0) efter tre mål av Conny Widén.

Näsets FF sjabblade till det rejält i Örtofta och via 1–2 där – efter 0–1 i pausen – kanske man också slarvade bort seriesegern, eller...?