Annons

Klagstorp får poängavdrag för att spelare knuffat domare

Klagstorps IF blir av med tre poäng. Det har Skånes Fotbollförbund beslutat. Anledningen är att en spelare i Klagstorp knuffade domaren i matchen mot Skabersjö. Föreningen får dessutom 5000 kronor i böter.
Fotboll • Publicerad 23 maj 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Vegard Wivestad, Grøtt

Det var i division fem-matchen mot Skabersjö den 11 maj som en spelare i Klagstorp knuffade domaren under matchen. Enligt rapporten till Skånes Fotbollförbund knuffade spelaren domaren med två raka armar och slängde sedan domarens röda kort i marken.

Klagstorp anmäldes efter händelsen av Skånes Fotbollförbunds tävlingskansli för våld mot funktionär.

Annons

Förbundet hänvisar till att det är den arrangerade föreningen som har ansvar för spelare, ledares och supportrars beteende under match. Därför tilldelar förbundet Klagstorp till tre poängs avdrag.

Dessutom var det under och efter matchen olämpligt uppträdande och ordningsstörningar från spelare, ledare och publik och tävlingsutskottet bestraffar därför Klagstorp även för det.

Därför tilldelas föreningen även 5000 kronor i böter. Därutöver ska de i resterande matcher resten av säsongen stå för kostnaden för matchobservatörer.

Skånes Fotbollförbund skriver dessutom att vid upprepad förseelse utesluts laget ur serien.

Klagstorps IF har möjlighet att överklaga beslutet.

Klubben blir därmed av med tre av de sex poäng laget spelat ihop hittills.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons