Annons

Klågerup och IFK vidare

Precis som i fjor imponerar Klågerups Gif:s damer, när det gäller TA-cupen och i går vann man grupp B före IFK och Höllviken – som var Klågerups finalmotståndare i fjor och som därmed högst överraskande är utslaget ur årets turnering. IFK blev alltså tvåa och tur var väl, att inte avslutningsmatchen mot Svedala betydde något på vägen till slutspelet och den matchen vann Svedala med hela 5–0.
Sport • Publicerad 25 november 2012
Inget mål! Visst ser det väl ut som om Emma Jönssons skott är på väg att passera Näsets FF:s målvakt Ida Bengtsson men Tomas Nybergs bild ljuger och något mål blev det inte – den gången. Emma gjorde senare målet fram till 2–1 och IFK vann till sist med 3–1.Foto: Tomas Nyberg

– Det är bara att glömma den matchen och det är aldrig bra att vara klara utan att behöva ta poäng i en match som den mot Svedala. Samtidigt är det lite synd med en sådan plattmatch men det är bara glömma och gå vidare i kommande slutspel, menar Sanna Örlegård – som vikarierade på ledarbänken tillsammans med Fredrik Johansson sedan årets huvudtränare, Peter Andersson, redan avslutat i IFK.

Klågerup och IFK slutade båda på sju poäng och Svedala kom lite olyckligt trea och hade man spelat som mot IFK i de tidigare matcherna – ja, då hade man garanterat också varit ett utav slutspelslagen. Förlusten med 1–2 mot Näsets FF före IFK-matchen blev därför också ödesdiger.

Annons

Precis som bland herrarna blev matcherna i stort väldigt jämna och i de båda ojämna matcherna fanns Svedala med. Förutom IFK-matchen brakade det loss i mötet med Klågerup men då var det motståndarna som gjorde målen och den matchen slutade 4–0 till gruppsegrarna.

Klågerup ”lever” mycket på duktiga och målfarliga Hanna Lövkvist och inför slutspelet toppar hon damernas skytteliga med fem mål.

Lisa Kron
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons