Annons

Klackens stöd hjälpte inte hemmalaget

IFK Trelleborg har fått en hejaklack. I förra hemmamatchen, mot Lugi, bar de fram sina hjältar till två poäng. Mot RIK sjöng de förgäves.
Sport • Publicerad 8 februari 2007
Trummor och hejaramsor. IFK Trelleborg har fått en klack och den bidrar starkt till den fina stämningen i Söderslättshallen.Bild: Claes Nyberg
Trummor och hejaramsor. IFK Trelleborg har fått en klack och den bidrar starkt till den fina stämningen i Söderslättshallen.Bild: Claes NybergFoto: 

"Vi älskar Denis! Vi älskar Denis!"

Sången från IFK-klacken hördes i stort sett hela matchen. Just den om Denis kom efter att han missat ett av flera kantlägen i matchen.

Annons

– Richard är vår favorit. Han kämpar hela tiden, oavsett resultat och matchbild, säger en något hes Gogo Jancevski i paus.

– Ja och så Denis, säger Daniel Andersson.

Kanske bra att det tillägget kom. Gogo och Daniel tillhör nämligen IFK:s framgångsrika juniorlag där de flesta är födda 1990. Det är också juniorerna som har bildat IFK-klacken, som än så länge inte har något namn.

– Tidigare har vi varit publikvärdar, men vi ville skapa en klack och stötta laget. Det är riktigt kul, det blir så dött på läktaren annars, säger Daniel Andersson.

Vilken är favoritramsan?

– Det måste vara "Snygge-Jimmy går på vatten tja-la-la-la-la-la-la-la…"

Mot Redbergslid trängdes ett tjugotal supportrar i hörnet av ena ståplatsläktaren. De trummade och sjöng och tänker fortsätta med det.

– Kul och det är speciellt för mig eftersom jag tränar dem, säger Denis Bahtijarevic.

– Jag vill också visa min tacksamhet mot dem, det blir ju extra stämning när de sjunger.

Klacken kunde ha varit en man större mot Redbergslid. Men Andreas Nilsson som fanns med på läktaren mot Lugi fick i stället höra publikstödet från planen när han presenterades inför matchen – precis som alla andra i A-laget.

Annons

– Det kändes fantastiskt bra, stödet gjorde att jag kände mig säkrare, säger Andreas.

Mittsexan anses som den bäste på sin position i sin åldersgrupp, även Andreas Nilsson är född 1990. Men mot RIK blev det inget spel.

– Jag har ingen aning när jag får spela, men det blir nog rätt så snart, säger han förhoppningsfullt.

Annars kan han ju alltid ansluta till lagkamraterna på läktaren.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons