Annons

Kim Johansson borta i över en månad

Fyra till sex veckor. Så länge tvingas IFK Trelleborg klara sig utan skadade vänsternian Kim Johansson. "Tråkigt, men det känns ändå som tur i oturen", säger Johansson om fotskadan i Lunds idrottshall.
Sport • Publicerad 13 oktober 2006
Smärtsam sorti. Kim Johansson får hjälp av lagkamraterna Ken Berkowitz och Richard Nilsson att ta sig av plan i Lunds idrottshall i onsdags. Fotskadan håller Kim Johansson borta från spel i fyra till sex veckor. Just nu går han på kryckor och äter smärtstillande medicin. Arkivbild: Tomas Nyberg
Smärtsam sorti. Kim Johansson får hjälp av lagkamraterna Ken Berkowitz och Richard Nilsson att ta sig av plan i Lunds idrottshall i onsdags. Fotskadan håller Kim Johansson borta från spel i fyra till sex veckor. Just nu går han på kryckor och äter smärtstillande medicin. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Läkarna befarade det värsta vid ankomsten till Lunds lasarett på onsdagskvällen.

– De trodde det var en spricka i foten. I så fall hade hela säsongen varit körd. Röntgenplåtarna visade dess bättre att det rörde sig om ett kraftigt uttänjt ledband. Därmed lyder prognosen att han kan vara fit for fight i början av december.

Annons

– Kanske går det ännu fortare än så, säger Kim Johansson hoppfullt.

IFK:s 21-årige vänsternia har aldrig tidigare varit skadad. Inför onsdagens Skånederby mellan Lugi och IFK var olyckan framme.

– Vi spelade tre mot tre på uppvärmningen. Jag hoppade upp och landade väl på någons fot eller nåt. Jag hörde hur det smällde till, det svartnade för ögonen och gjorde fruktansvärt ont. Prognosen säger att Kim Johansson blir borta i fyra till sex veckor. Därmed lär han gå miste om åtminstone fem elitseriematcher.

Ett tufft avbräck för IFK.

– De löser det nock, säger Johansson lugnt.

Han är dämpad, men ändå lättad att det inte var värre.

För närvarande är det smärtstillande och kryckor som gäller. Nästa vecka hoppas han komma igång med någon form av träning.

– Man får träna överkroppen, köra styrketräning till att börja med. Just nu kan jag inte köra bil men nästa vecka hoppas jag kunna ta mig till träningarna, säger Kim Johansson som för närvarande vilar ut i föräldrahemmet i Sjöbo. På plan är Kim Johansson en fajter och en viktig kugge i försvarsspelet.

– Vårt 5-1-försvar har varit lyckat. 6-0 tränar vi mycket på. Vi håller på och få ett tajt fyrblock i mitten, förklarar han.

I det fyrblocket har Johansson ingått. Nu måste den luckan fyllas av någon annan.

Annons

– En stor lucka att fylla klart. Exakt hur vi löser det får vi titta på nu, säger IFK-tränaren Johan Zanotti.

Jadranko Milosevic lär vara ett hett alternativ.

– Problemet är att han dragits med småskador nästan hela tiden. Han har spelat med kramper, berättar Zanotti.

Budskapet att Kim Johansson missar fem till sex matcher var ett bistert besked för IFK-tränaren.

– Kim är hård, lojal och ger alltid hundra procent. Det är tufft för oss, men mest tycker jag synd om Kim själv, säger Johan Zanotti.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons