Annons

Kim fortsätter i IFK ytterligare två säsonger

Kim Johansson – som tillhört de allra bästa i IFK så här långt in i elitserien – har bestämt sig att förlänga kontraktet. Det innebär att han stannar minst två säsonger ytterligare!
Sport • Publicerad 30 januari 2007
Kim Johansson trivs i IFK och nu är det klart, att han skriver på för ytterligare två säsonger. Bild: Anette Sjöstrand
Kim Johansson trivs i IFK och nu är det klart, att han skriver på för ytterligare två säsonger. Bild: Anette SjöstrandFoto: 

– Det återstår visserligen några små detaljer att lösa men jag ser inte det som några problem utan det kommer att lösa sig. Jag trivs också jättebra i IFK och två år till känns bara bra.

Kim har fått visa upp sig rejält de senaste matcherna, när Richard Nilsson varit skadad och han har spelat väldigt starkt:

Annons

– Det har väl gått hyfsat bra men jag är inte riktigt nöjd med mitt spel från nio meter.

Även om inte Johan Zanotti klargör laget definitivt förrän strax före matchen mot Lugi, så är Kim ganska säker redan efter tisdagsträningen:

– Jag vet faktiskt inte hur vi kommer att spela men det känns som jag är andrahandsvalet både som vänsternia och mittsexa för tillfället.

Kim vill helst spela hela matchen men vet sin roll – oavsett hur Johan Zanotti slutligen tänker:

– Det kommer säkert att bli mycket försvarsspel för min del.

Han tippar på en jättesvår match mot ett riktigt duktigt Lugi:

– Ja, det är ett mycket starkt lag men kanske kan det vara vi som bryter deras långa rad av förlustfria matcher. Förhoppningsvis kan också mycket folk på läktarna hjälpa oss. Det är inte bara Kim Johansson som är på väg att förlänga med IFK och så här informerar sportchefen Patric Sandblom:

– Richard Nilsson är på väg att förlänga precis som Kim och även i hans fall handlar det om säsongen ut plus två säsonger.

De allra flesta i dagens IFK-trupp är redan kontrakterade inför nästa säsong. Målet är dock att ha en kärntrupp kontrakterade så långt fram som 2009.

Av danskarna är det dock bara Kenneth Gundersen som är klar inför en fortsättning.

Annons

– Ja, och det är väl så att både Lars Felskov och John Kristensen inser att man inte räcker riktigt till. Och man blir ju inte yngre heller precis. I Ken Berkowitz fall hoppas vi på en förlängning men i så fall måste han kunna träna fullt ut. Vi har bestämt, att det är slut med "division två-kontrkat", där man kunnat träna lite som det passat, avrundar Patric.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons