Kaxigt TFF vann utan sina stjärnspelare

Ademolu är borta och Skiljo var avstängd. Ändå gjorde notoriskt bortasvaga TFF en av sina bästa halvlekar för säsongen mot Frölunda på Ruddalen. Belöningen blev tre poäng och årets andra bortaseger i superettan. "Det här ger oss råg i ryggen inför hösten, sa Conny Karlsson efter 2"1-segern.
Sport • Publicerad 24 juli 2005

TFF går nu till semestervila efter att ha bärgat fyra poäng av sex möjliga i bortamatcherna mot AIK och Västra Frölunda.

Ett starkt facit poängmässigt, stundtals också spelmässigt.

" I dag vågade vi spela kaxigt på bortaplan, säger Conny Karlsson och syftar på TFF:s första halvlek.

Bortsett från de första tio minuterna var det då Trelleborg som bestämde på Ruddalens konstgräs.

" Vi vågade hålla i bollen och hade ett fyndigt och vägvinnande passningsspel, säger TFF-tränaren. Spelövertaget gav utdelning sex minuter före paus när Jens Sloth nickade in Mikael Bengtssons vänsterhörna.

" En intränad variant. Jag löper runt för att de ska tappa markeringen, berättar Jens Sloth.

TFF:s lagkapten hade flera anledningar att glädjas över fullträffen.

Dels var den hans första för säsongen, dels fick TFF äntligen utdelning på en fast situation.

Jens Sloth och Jonas Bjurström slet hårt på innermittfältet.

I slutet drabbades båda av kramp. För Sloths del innebar det att han tvingades utgå.

" Första gången jag får gå av på grund av kramp, säger Sloth.

" Underlaget tog ut sin rätt. Det märks att man inte spelat här på ett tag, säger Bjurström som i lördags var tillbaka på det som var hans hemmaplan under fjolårssäsongen.

" Klart att det kändes lite speciellt, men det var segt i benen på slutet. Jag tycker inte jag var med i spelet så mycket som jag ville, de gjorde det trångt på mitten. Efter en stark första halvlek föll TFF tillbaka omedelbart efter paus.

Conny Karlsson hördes tidigt ryta från sidlinjen om "för mycket sparkande", "för lite spel" och att laget sjönk i tempo.

Frölunda förde matchen, dock utan att skapa några farliga chanser. Därför kändes Emil Mårtenssons 2"0:mål som spiken i kistan.

TFF sjönk djupt med laget och kontringslägena blev färre ju längre matchen led.

Det dröjde tills matchens slutminuter innan hemmalaget lyckades skapa det grepp som ledde fram till farliga målchanser. På övertid spräcktes nollan när Henrik Andersson utnyttjade en målvaktsretur efter Arash Bajats frispark.

" Jag ville inte att de skulle få en hörna och försökte därför hålla bollen, men frisparken var lite för hård, förklarar Rickard Rickardsson.

Frölundas reducering kom först halvannan minut före det att de fyra tilläggsminuterna var över.

Ändå tvingades Rickardsson och de andra TFF:arna avstyra två hörnor under den tid som var kvar.

Fanns det en rädsla för att ännu en gång tappa en 2"0-ledning till 2"2?

" Det är möjligt att sådan tankar smög sig in, men vi ville väldigt gärna ha den här trepoängaren och jag tycker vi hade ganska bra kontroll på dem i andra halvlek, säger Conny Karlsson.

Insatsen var ett kvitto på att laget kan vinna även utan Stephen Ademolu och Ivica Skiljo " de två spelare som hittills varit TFF:s starkast lysande stjärnor under 2005.

Nu väntar en veckas semester för spelarna i TFF. Träningen återupptas nästa måndag. Då ska polske anfallaren Tomasz Stolpa från Tromsö också finnas med.

Varningar, Frölunda:Peter Nyström.

TFF:Patrick Nilsson och Christian Ahlström..

Domare:Håkan Birgersson, Spånga.

Matchanalys

Trelleborg anföll med mycket folk och hade högt passningstempo under första halvlek. Ytterbackarna Mikael bengtsson och Dennis Melander tog flera offensiva löpningar. Frölunda sjönk med laget och gjorde det trångt framför egen målvakt. TFF:s försvar var vaket och ställde Frölundaforwards offside otaliga gånger. TFF tappade tempot efter paus. Frölunda hade mycket boll, och enligt statistiken 15-10 i totalt antal avslut men efter 2-0 var TFF:s ledning tämligen stabil.