Annons

Kärvt läge för Juari

TFF letade efter en djupledslöpande forward, och hittade Juari. Men den provspelande brassen har allt mer visat sig vara en dribblare och spelfördelare. "Vi har redan fyra-fem anfallare av hans typ" säger tränare Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 31 juli 2007
Juari såg frustrerad och uppgiven ut på gårdagens träning. Det har visat sig att han kanske inte är den spelartyp som Conny Karlsson är ute efter. Bild: Malin Palm
Juari såg frustrerad och uppgiven ut på gårdagens träning. Det har visat sig att han kanske inte är den spelartyp som Conny Karlsson är ute efter. Bild: Malin PalmFoto: 

Läget har mörknat något för provspelande Juari Cardoso Ribeiro Da Luz.

I går genomförde han sitt fjärde träningspass tillsammans med TFF:s A-lagstrupp. Och de egenskaper han visade upp där stämde inte överens med vad TFF letar efter - en snabb, djupledslöpande avslutare. På schemat för dagen stod spel över hela planen, tio mot tio. Spelarna delades in i två lag - ett i gula träningsvästar, med bland andra Juari, Hasan Cetinkaya och Dennis Melander, och ett i Trelleborgs svarta träningsställ, som bestod av en lätt modifierad version av TFF:s ordinarie startelva.

Annons

Under den övningsmatch som följde lyckades Juari inte med samma konststycken som i U21-matcherna mot Mjällby. Det svarta lagets backlinje: Andreas Wihlborg, Thommie Persson, Linus Malmqvist och Mikael Bengtsson, lyckades tämligen effektivt att neutralisera brassen.

Juari såg stundtals frustrerad ut, stundtals håglös och uppgiven.

- Spelar han så här blir det inget kontrakt, sade Stavsten Ymor-spelaren Ensar Zejnilovic, som följde träningen från läktaren. Anmärkningsvärt var att Juari ständigt flyttade sig ned i banan för att hämta boll från backlinjen, eller delta i uppspelen tillsammans med mittfältet - just den typ av spel som TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson omtalat som negativt hos den provspelande brassen, då det inte är den typen av anfallare man är ute efter.

I stället var det TFF:s egna produkt Tony Bahtiri som svarade för löpningar i djupet, och gjorde också det gula lagets enda mål i övningsmatchen, som slutade 2-1.

- Vi letar efter en anfallare som inte är intresserad av att delta i uppspelet eller spelfördelningen, utan som springer efter bollar bakom motståndarnas backlinje och försöker komma till avslut, sade Conny Karlsson efter träningen, och betonade att det i TFF redan finns tillräckligt med anfallare av den spelförande typen. - Vi har i nuläget Erik Sundin, Michael Mensah, Björn Westerblad, med flera, som alla vill vara med och passa och lägga upp spelet. Det är inte den typen av spelare vi behöver fler av just nu.

TFF-tränaren var dock noga med att poängtera att inget ännu är bestämt vad gäller Juaris framtid i TFF.

- Det bästa han kan göra är att försöka spela sitt eget spel, och inte bry sig om vad han tror att vi är ute efter, och sedan får vi se vad vi beslutar, sade Conny Karlsson.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons