Annons

Karriären är över för Daniel Andersson

IFK:s vänstersexa Daniel "BT" Andersson slutar spela handboll. 29-åringen har haft en säsong bakom sig med minimal speltid och knäproblem. "Det är dags att hitta på lite andra grejer", säger han.
Sport • Publicerad 28 mars 2007
Slutspelat. Daniel Andersson tar farväl av handboll på elitnivå. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Under IFK Trelleborgs framfart i elitserien har vänsterkanten tillhört Andreas Bamberg. För Daniel Andersson har det inte blivit många inhopp.

– Beslutet att sluta har vuxit fram under säsongen. Att man inte fått någon speltid påverkar ju, konstaterar han.

Annons

Ett sargat vänsterknä har hämmat honom under säsongen.

– Efter sista meniskoperationen har det inte känts bra. Att man inte får ut allt på träningar och matcher är frustrerande. Daniel Andersson har gjort två säsonger i IFK-tröjan.

Under den första var han avsevärt mer framträdande.

– Det har varit väldigt annorlunda. Jag gjorde en bra allsvenska och det flöt på. Sedan blev det ett helt annat upplägg. Men det är denna melodin som har krävts. Vi har tagit oss till slutspel. Det visar ju att det är rätt spelare som spelat.

Daniel Andersson bor i Ystad och har haft sällskap till träningarna med Richard Nilsson. Han hoppas fortsätta med handbollen genom att vara ledare för något yngre lag i moderklubben IFK Ystad.

Om IFK Ystads representationslag saknar en vänstersexa?

– Absolut inte, det blir inget mer spel för mig, klargör han.

– Jag har varit med på den här nivån i tio år, det räcker nu.

Roligaste minnet i karriären?

– När vi gick upp i elitserien med IFK Ystad första gången, 1996/97. Det var skitskoj i fjor också.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons