Kärra knäcktes av Sebbes julgodis

Nästan två månader sedan senaste hemmasegern. Men på söndagen frälste IFK publiken. 34–27 (14–17) för IFK Trelleborg mot Kärra där Sebastian Carlsson var den klart lysande stjärnan. ”Han är alldeles för bra för den här serien”, sa Denis Bahtijarevic.
Sport • Publicerad 21 december 2009

TRELLEBORG. När Sebastian Carlsson satte straffen till 14–17 i första halvlek var det det sista som hände innan pausvilan. När Sebastian Carlsson satte straffen till 34–27 i andra halvlek var det det sista som hände innan julvilan.

– En jätteviktig seger, särskilt på hemmaplan. Det är så här vi ska spela med kontringar, vi är ju ett ungt och litet lag. Spelar vi så här kan vi slå alla lag, säger Sebastian Carlsson.

Segern innebar att IFK tog sig över kvalstrecket, förbi både rivalen Stavsten och gårdagens motståndare Kärra.

– Nu kan vi spela mer avslappnat. Mycket sitter i huvudet och det är svårare att spela när man spelar för att överleva.

IFK stod att känna igen i första halvlek då laget tappade 9–7 till 12–17. Sebastian Carlsson svarade för åtta av hemmamålen, bland annat de två sista målen före paus.

Det mesta pekade då på en ny förlust i Söderslättshallen för IFK, laget som förlorat fem raka i det röda sporttemplet.

– Jag var inte oroad, sa tränaren Denis Bahtijarevic.

– Vi låg under i första halvlek, men det var på grund av att vi spelade dåligt man mot man där vi normalt är bra. Det blev enkla mål bakåt. Framåt kom vi till lägen men vi missade alldeles för mycket. Jag sa till spelarna att ta det lugnt.

En korrigering i försvarsspelet, en återgång till 5-1, innebar att IFK fick grepp om Kärra igen. 15–19 fem minuter in i andra halvlek var vänt till 26–21 bara elva minuter senare.

När Filip Bengtsson kvitterade till 20–20 var publiken igång på allvar. Gogo Jancevski var het matchen igenom och utespelarna fick grepp om returerna. Det gav många enkla kontringsmål.

I det uppställda spelet hade IFK många alternativ där Joel Jönsson som högernia plötsligt blivit ett vapen sedan han blivit bättre i sin ömma axel. Och när det låste sig var det bara att mata ut bollen till vänstersexan Sebbe Carlsson.

13 mål varav tre på straff av Sebbe fick Denis Bahtijarevic att smila upp.

– Han har varit bra hela säsongen och är alldeles för bra för den här serien. Du vet inte var han ska skjuta eller när, han kan skjuta överallt. Och som straffskytt är han helt otrolig, berömde IFK-tränaren.

Sebastian Carlsson visade också sin talang som framspelare. Robin Carlströms mål till 33–26 var en inövad variant som hängt med sedan JSM-åren. Fyra spelare inblandade där Sebbe hoppar in i en japan, men då passar ut till en fristående Robin Carlström.

Det var julgodis till publiken och som fullständigt tog knäcken på Kärra.

– Kul att bjuda på något extra, sa Sebastian Carlsson.