Kapten Melanders premiär i fara

Dennis Melanders högerknä har svullnat upp igen. Vill det sig illa missar TFF-kaptenen söndagens allsvenska premiär. ”Vi får se. Just nu har jag ont när jag går”, säger Dennis Melander
Sport • Publicerad 11 mars 2010
Foto: 
Foto: 

För en månad sedan drabbades högerbacken av smärtor i knät. Problem med broskbildning har stört Dennis Melander som har knaprat i sig antiinflammatorisk medicin och bitit ihop. Men på torsdagen var det stopp.

– Det kändes bra i början av veckan, men dubbelpasset i tisdags blev kanske för mycket. I går onsdag svullnade knät upp.

Svullnad och smärta gjorde att han inte kunde träna fotboll på torsdagen. Frågan är hur det blir med premiären mot Halmstad.

– Jag vet inte alls. Jag får vila från träning på fredag och lördag och så får uppvärmningen avgöra hur det blir.

På torsdagsträningen vikarierade Kristian Haynes på högerbacksplatsen. För hans kan det bli tal om dubbelt vikariejobb. Han är även vicekapten.

– Jag hoppas att Dennis kan spela, för lagets skull. Han är väldigt viktig för oss, säger Haynes. Men han kan inte vara med i första matchen bara för att missa nästa fem.

Hur ser du på att spela högerback?

– Jag har ändå fått spela där i någon match på försäsongen och har några träningar där också. Jag känner mig väl förberedd. Sedan är det inte optimalt heller eftersom jag måste vara förberedd på båda situationerna. Men känner jag Dennis rätt så tror jag att han biter ihop.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.